Рибоохоронними патрулями Держрибагентства створено інтерактивні онлайн карти на період нересту

 

В усіх областях України створено онлайн карти з географічними координатами заборонених або дозволених для рибальства місць в нерестовий період.

В залежності від регіону на карту нанесені місця або з переліком нерестовищ, де вилов біоресурсів заборонено, або ділянки, які відведені для любительського рибальства під час нересту. Також на багатьох картах в режимі онлайн можна ознайомитись із географічними координатами зон, заборонених для рибальства протягом усього року.

Так, карти із місцями масового нересту риб можна переглянути у ВолинськійДніпропетровськійДонецькійЖитомирськійІвано-ФранківськійКіровоградській, ЛьвівськійОдеськійПолтавськійРівненськійСумськійХарківськійХерсонській та 

Чернівецькій областях.

З ділянками, відведеними для любительського рибальства на період нересту можна ознайомитись у ВінницькійЗакарпатськійЛуганськійТернопільській та Чернігівській областях.

На картах у ЗапорізькійКиївськійМиколаївськійХмельницькій та Черкаській областях позначено як заборонені, так і дозволені для риболовлі зони в нерестовий період.

«Для нас важливо було відобразити інформацію у максимально зручному та зрозумілому форматі для рибалок. Щоб, перебуваючи безпосередньо на водоймі, громадянин відкрив карту та зрозумів, в забороненому чи дозволеному для рибальства місці він знаходиться. Сподіваюсь, це допоможе знизити рівень правопорушень у регіонах», – зазначив Голова Держрибагентства Ярослав Бєлов.

Інформація, нанесена на карти, регламентується наказами відповідних територіальних органів Держрибагентства, Правилами промислового рибальства та Правилами любительського і спортивного рибальства.

За порушення правил рибальства під час нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

Держрибагентство закликає всіх громадян дотримуватись встановленої заборони та норм чинного законодавства. У разі виявлення порушень - прохання оперативно повідомляти на цілодобову безкоштовну «гарячу лінію»: 0 (800) 50-52-50.

Довідкова інформація:

Нагадуємо, з першого квітня 2019 року в 22 областях України розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. На Закарпатті заборона стартувала ще 25 березня, а у Київській області та м. Києві - 29 березня. З детальною інформацією можна ознайомитися у наказах відповідних територіальних управлінь.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner