Не провокуйте пожеж від спалювання сухої трави

 

З настанням потепління Лиманщина почала потерпати від неконтрольованих пожеж в екосистемах. Так, упродовж минулого тижня у період з 25 по 31 березня із 7-ми зафіксованих випадків пожеж, всі - це горіння сухої трави. Причому на одній з пожеж від спалювання постраждав не лише грунт, а й майно громадян. Так, в с. Олександрівка на вулиці Шкільна, окрім сухої трави вогонь  знищив господарчу споруду площею 5 кв. м. Випадки займання сухої трави також зафіксовано на околицях населений пунктів с. Зарічне, с. Ямпіль, с. Закітне, с. Шандриголове, с. Діброва, с. Рубці. Загалом в результаті пожеж вогнем знищено суху траву на площі близько 5 га. 
Державна служба України з надзвичайних ситуацій застерігає: ніколи не підпалюйте суху траву у лісі, на полі, городі, біля своїх будівель! Будьте обережні з джерелами відкритого вогню, із сірниками та цигарками. 
Рятувальники попереджають, що за самовільне спалювання сухої трави або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Такі дії несуть загрозу для навколишнього середовища та становлять небезпеку для життя та здоров’я людей.
Якщо ви помітили невелике загоряння трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум'я (ще потрібно почекати й переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з'явитися знову). Якщо пожежу не можливо загасити самотужки – негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

Заступник начальника ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області майор служби ц.з. Гайдуков С.В.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner