Весняно-польові роботи не загорами

 

Відділ агропромислового розвитку Лиманської міської ради спільно з представниками служб АПК протягом 5-7 березня 2019 року було проведено кущовий об’їзд сільгосппідприємств та фермерських господарств щодо готовності до проведення комплексу весняно-польових робіт.
В ході об’їзду, з господарствами були обговорені основні напрямки державної фінансової підтримки, зокрема, компенсації вартості придбання нової сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва, відшкодування вартості закупленого українського насіння, здешевлення кредитних ресурсів, вартості посадкового матеріалу у садівництві та утримання ВРХ молочного напрямку, підтримки розвитку фермерських господарств.
Було підсумовано рівень готовності кожного господарства в питаннях забезпеченості мінеральними добривами, насіннєвим матеріалом, засобами захисту рослин, паливно-мастильними матеріалами. Багато уваги було приділено питанням охорони праці та техніки безпеки на робочих місцях, забезпеченість робітників спецодягом, засобами індивідуального захисту, аптечками першої допомоги, проведення інструктажів з техніки безпеки.
Також обговорені питання елементів технології вирощування основних сільгоспкультур та проблемні питання господарств.
До речі, на час об’їзду в господарствах стартувала весняна компанія. Станом на 15 березня підживлено озимих культур та багаторічних трав на площі близько 6 тис. га (40% до плану).
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner