Обласна науково-практична конференція у Покровську

 

15 березня 2019 року у місті Покровськ було проведено ІІ обласну щорічну науково-практичну конференцію з питань впровадження у виробництво інтенсивних технологій вирощування сільгоспкультур, удосконалення структури посівних площ та підвищення рівня економічної ефективності сільгоспвиробництва, в якій взяла участь делегація сільгосптоваровиробників Лиманської обєднаної територіальної громади на чолі з заступником міського голови Фесенка В.П.
Обласна науково-практична конференція відбулася під головуванням в.о. директора департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій облдержадміністрації Дзигіма Олександра Валентиновича.
У роботі конференції взяли участь спеціалісти АПК Донецької області, зокрема, представники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, голови районних асоціацій фермерів та приватних землевласників, науковці Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААН України, представники Донецької торгово-промислової палати, обласних організацій та служб, керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств.
На конференції були обговорені напрямки впровадження у виробництво новітніх технологій в галузі рослинництва, підвищення рівня економічної ефективності сільгоспвиробництва, а також деякі аспекти реалізації державної аграрної політики на регіональному рівні, зокрема, шляхом забезпечення використання коштів державного та обласного бюджету для фінансової підтримки розвитку агропромислового комплексу у 2018-2019 роках.
Особливу увагу було приділено питанням співпраці з міжнародними донорськими організаціями з питань розвитку сільських територій, фінансової підтримки розвитку підприємств малого та середнього бізнесу, а також надання дорадницьких послуг та функціонування «Школи фермерів».
Також учасників заходу було ознайомлено з досвідом Дніпропетровської обласної громадської організації щодо консультаційного забезпечення діяльності малих та середніх сільськогосподарських товаровиробників, кооперативів та сільського населення.
Крім того, представники агрохолдингу «HARVEAST HOLDING» ознайомили учасників конференції з практичним досвідом роботи підприємства в галузі рослинництва на території області.
Представники сільськогосподарських підприємств області мали можливість порадитися з науковцями та практиками з питань впровадження у виробництво інтенсивних технологій вирощування основних сільськогосподарських культур, проведення робіт з сортозміни та сортооновлення, запровадження заходів з виробництва органічної сільськогосподарської продукції, а також здійснення заходів щодо охорони ґрунтів сільськогосподарського призначення та підвищення їх родючості.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner