На території Лиманської ОТГ затвердили нові ставки туристичного збору

 

Відповідно до вимог Податкового кодексу України Лиманською міською радою Донецької області 21 лютого прийнято рішення № 7/61-2832 «Про встановлення ставки туристичного збору на території Лиманської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік». 
За кожну добу тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі) туристам доведеться платити 0,3 відсотка – для внутрішнього туризму та 3 відсотки – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення. 
Мінімальна зарплата в Україні з 1 січня 2019 року – 4 173 гривень.
Платники збору, база справляння, податкові агенти та місця проживання (ночівлі), особливості справляння, порядок сплати збору та податковий (звітний) період визначені ст. 268 Податкового кодексу України.
Платниками туристичного збору залишаються громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію Лиманської ОТГ та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі).
Справляння туристичного збору здійснюється  податковими агентами - юридичними особами (їх філіями, відділеннями, іншими відокремленими підрозділами) або фізичними особами-підприємцями чи представництвом не резидента - юридичної особи, які незалежно від їх організаційно-правового статусу та способу оподаткування іншими  податками зобов'язані нараховувати, утримувати та справляти туристичний збір до бюджету Лиманської ОТГ від імені та за рахунок платника збору, вести податковий облік та подавати податкову звітність податковим органам, а також, згідно статті 163-17 Кодексу України про адміністративні правопорушення, нести відповідальність за порушення норм Податкового кодексу України.

Відділ культури і туризму Лиманської міської ради Донецької області
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner