У лютому виявлено 46 порушень зі збитками близько 12 тис. грн,- Донецький рибоохоронний патруль

 

У період з 1 по 28 лютого 2019 року рибоохоронними патрульними Донеччини здійснено 6 рибоохоронних рейдів на водоймах та ринках області. В результаті проведених заходів викрито 46 порушень природоохоронного законодавства. З них 14 порушень є грубими за ч.4ст.85КУпАП. Також складено 24 протоколи за ч.3 ст.85 КУпАП (порушення правил рибальства), два протоколи за ч.1 ст.88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу), по одному протоколу за ст. 188-5 КупАП (не надання звітності) та за ч. 5 ст. 85 КУпАП (порушення правил спеціального використання об’єктів тваринного світу). Крім цього, оформлено чотири акти виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений та вилучено 39 од. заборонених знарядь лову. До суду передано 17 справ для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством.
«Протягом цього часу на порушників накладено штрафів у розмірі 4 029 грн. Сума завданих збитків склала 11 688 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили 80 кг водних біоресурсів. З них: 61 кг – на водоймах, 19 кг – за незаконне придбання чи збут, конфісковано 53 заборонених знарядь лову», - повідомив керівник Донецького рибоохоронного патруля Андрій Титаренко.
Протягом лютого, з метою запобігання порушень природоохоронного законодавства у сфері спеціального використання водних біоресурсів, проведено результативну роботу з орендарями водних об’єктів. Державними інспекторами складено 12 адміністративних протоколів (ч.3 ст.85 КУпАП) за порушення обов’язків користувачів. Сума штрафів, винесених за постановами, склала 1 955 грн.
Управління Держрибагентства у Донецькій області звертається до всіх рибалок та орендарів та просить бути максимально відповідальними і дотримуватись правил природоохоронного законодавства. Якщо ви стали свідком порушень - просимо невідкладно повідомляти за номером цілодобової телефонної «гарячої лінії» відомства: (06262) 2 99 04.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner