На пожежах за добу загинуло 12 людей !

 

В країні знову невтішна статистика щодо загибелі громадян на пожежах у житловому секторі. Лише впродовж доби 24 лютого життя одразу 12-ти людей забрав вогонь. Ще восьмеро громадян отримали травми різного ступеню тяжкості. Загалом з початку року на пожежах в Україні загинуло 453 людини, ще 250 отримали травми. 
Рятувальники не втомлюються наголошувати, що взимку показник трагічних випадків у житловому секторі стабільно зростає, а головна причина пожеж — людський фактор. Люди продовжують опалювати свої домівки, часто нехтуючи правилами пожежної безпеки, палять у приміщеннях та перенавантажують електромережу, вмикаючи обігрівачі та несправні побутові прилади.
Протягом минулих вихідних на території міста Лиман та району сталося 2 пожежі. Так, 23 лютого о 23 год. 17 хв. до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку по вул. Слобідській селища Ярова. На момент прибуття пожежних підрозділів вогнем було охоплено весь будинок. 24 лютого в 00 год. 52 хв. пожежу було ліквідовано. В результаті пожежі житловий будинок знищено повністю. Причиною пожежі стало порушення правил експлуатації пічного опалення.
24 лютого о 16 год. 30 хв. до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в дачному будинку садівничого товариства «Ромашка» в місті Лиман. На момент прибуття пожежних підрозділів будинок полихав по всій площі. О 19 год. 00 хв. пожежу було ліквідовано. В результаті пожежі вогнем знищено покрівлю, перекриття, а також вигоріли всі кімнати будинку. Причиною пожежі стало порушення правил улаштування димаря пічного опалення. 
Рятувальники звертаються до громадян завжди дбати про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:
-    слідкуйте за станом та справністю електромережі;
-    у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
-    не паліть у ліжку;
-    не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
-    намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
-    при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі;
Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню. При пожежі дзвони «101» !
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner