Новини спорту

 

Шкільна футзальна ліга обласний зональний етап
20 лютого 2019 року в м. Сіверськ СОК «Доломітчик» відбулися обласні зональні змагання чемпіонату Донецької області з футзалу серед команд школярів 2007 р.н. та молодше закладів загальної середньої освіти (Шкільна футзальна ліга України). Команда юнаків Лиманської ЗОШ № 4, переможець міського етапу,  на чолі з  вчителем фізичної культури Терещенко В.В. взяла участь в змаганнях та серед 5 команд наша команда зайняла 3 місце. Бажаємо юним спортсменам і в подальшому вдосконалювати спортивну майстерність та перемагати!

Із 14 по 17 лютого 2019 року у м. Соледар  та м. Добропілля пройшли чемпіонати Донецької області з волейболу серед  дівчат (м. Соледар)  та юнаків (м. Добропілля)  15 років та молодше. Команди юнаків та дівчат м. Лиман взяли участь в цих змаганнях. Наші  дівчата  з 9 команд –учасниць змагань посіли 6 місце.  Юнаки стали бронзовими призерами змагань, виборовши третє місце серед 8 команд області. 
 

 

ІІ (очний) тур обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Джерело творчості» у номінації «Керівник гуртка – 2019»
15 лютого 2019 року на базі Слов’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15 відбувся ІІ (очний) тур обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Джерело творчості» у номінації «Керівник гуртка – 2019». За результатами заочного туру до участі в очному турі від Лиманської об'єднаної територіальної громади  був запрошений керівник гуртків ТО «Художня студія» Лиманського міського Центру позашкільної роботи Махітко Дмитро Володимирович.
За результатами очного етапу Дмитро Володимирович запрошений до участі у Всеукраїнському етапі конкурсу у м. Київ. 
Уболіваємо за нашого Дмитра Володимировича!
 

 

Чемпіони з Комбат Дзю-Дзюцу
16 лютого 2019 року в Слов’янську відбувся Кубок Донецької області з Комбат Дзю-Дзюцу серед дорослих, чемпіонат області серед юнаків та юніорів та чемпіонат міста серед дітей з Комбат Дзю-Дзюцу. Більше 90 спортсменів з Маріуполя, Краматорська, Костянтинівки, Лиману, Мирнограду та Слов’янська виборювали звання найсильніших. 4 лиманських спортсмена, вихованці тренера Дерев’янко П.М., взяли участь в цих змаганнях , та вибороли 3 золотих медалі: Ткаченко Богдан, Яковенко Дмитро, Дудка Вадим, 1 срібну  медаль - Овчаренко Вадим. За результатами цих змагань  будуть відібрані спортсмени для виступу на Кубку України, який відбудеться 23-24 березня 2019 року в м. Ірпінь. Поздоровляємо!
 

 

Чемпіонат Донецької області: футзал - дівчата
У місті Лиман на паркеті ФСК «Локомотив» 16-17 лютого 2019 року відбулися фінальні змагання чемпіонату Донецької області з футзалу серед команд дівчат 2003-2005 років народження та молодші, в яких взяло участь шість команд. А напередодні, 9 та 10 лютого 2019 року у містах Маріуполь та Лиман пройшли відбіркові змагання у північній та південній зонах, відповідно, сім команд змагалися у північній та чотири у південній зонах, за підсумками яких сформувалася шістка кращих команд області.
До фіналу обласних змагань не потрапили ДЮСШ м. Мар’їнка, «Маріупольчанка -2» м. Маріуполь, «Громада» (Черкаська ОТГ), «Лиманочка» та «Ставчаночка» з Лиманської ОТГ, яким треба віддати належне, адже представники даних регіонів ведуть цілеспрямовану роботу по розвитку дівочого футзалу.
Щодо самого фіналу, то він пройшов  за схемою розподілення команд на дві групи, які зіграли між собою за коловою системою в одне коло, а потім склали пари за місця: 5 - 6, 3 - 4 та 1 - 2. У підсумку місця розподілились таким чином: 
1. «Багіра» -1 –ДЮСШ (м. Лиман), 
2. «Маріупольчанка» - 1 (м. Маріуполь)
3. «Багіра» - 2 - ДЮСШ (м. Лиман),
4. ДЮСШ «Олімпія» (м. Маріуполь),
5. КДЮСШ «Колос» Слов’янського району,
6. ДЮСШ «Колос» Костянтинівського району,
Відповідно, тренери Олександр Резніков, Каріна Кулаковська, Генадій Тамбулатов, Леонід Гусяков, Сергій Кіріка.
Склад команди-чемпіона Донецької області з футзалу серед команд дівчат 2003-2005 року народження спортивного сезону 2019 року: 
Каріна Чувилка, Єлізавета Альошина, Софія Скицька, Валерія Тюхтій, Дар’я Запара, Ангеліна Голік, Анастасія Грітченко, Анна Дюбкова, Альбіна Юденко, Юлія Вялих.
Організаторами змагань та  суддівською колегією визначено кращих гравців у номінаціях: воротар - Софія Алексєєва (КДЮСШ «Колос»), захисник – Альона Кошева («Маріупольчанка -1»), нападник – Анастасія Доценко (ДЮСШ «Олімпія»), «універсальний гравець» - Софія Скицька («Багіра -1» - ДЮСШ)
Команду-переможця нагороджено кубком і грамотою, а гравців – медалями та грамотами, призерів -  грамотами та медалями від організаторів змагань – Департаменту сім’ї , молоді та спорту Донецької обласної державної адміністрації та Асоціації футзалу Донецької області.
 

 

Спортсмени з армспорту  стали призерами змагань
16-17 лютого 2019 року у м. Сватово пройшла відкрита першість Луганської області з армспорту. Команду Лиманської  ОТГ представляли вихованці Самойлова В.Я. – тренера-викладача ДЮСШ м. Лиман. У підсумку наша команда посіла ІІІ загальнокомандне місце. Переможцем у ваговій категорії 70 кг серед юнаків  (на ліву та праву руку) став Атоян Оганнес, учень 10 класу Торського НВК. ІІІ місце у змаганнях на ліву руку та ІІ місце  на праву руку серед юніорів у ваговій категорії 90 виборов Шмаков Дмитро, ІІ місце у змаганнях на ліву та праву руку серед дівчат посіла Вінницька Тетяна.
 

 

Чемпіонат України з рукопашного бою серед школярів
На минулих вихідних у м. Київ пройшов чемпіонат України з рукопашного бою серед школярів, на якому спортсмен зі спортивного клубу «Фенікс» Лозовий Ілля завоював золото в розділі дозований  контакт та срібло в розділі легкий контакт. Вітаємо!
 

 

Команда дівчат «Багіра»- ДЮСШ  м. Лиман - срібний призер Кубку з футзалу на призи Харківської обласної державної адміністрації
У місті Харків відбулися змагання зимового Кубку з футзалу серед дівочих команд 2005-2007 років народження на призи Харківської обласної державної адміністрації. До турніру були запрошені команди з Харківської та Донецької областей та міста Полтава. Всього у змаганнях взяло участь шість команд : «Валькірії» (м. Балаклія), «Багіра» - ДЮСШ (м. Лиман), «Атлет» (м. Борова), «Фортуна» (Куп’янський район), ДЮСШ ім. Бутовського (м. Полтава) та «Тесла» (м. Харків), які за коловою системою в одне коло розіграли головний приз. І саме у такій послідовності команди розташувались у підсумковій таблиці.
Набравши десять очок, а це три перемоги, одна нічия, одна поразка , команда дівчат «Багіра» - ДЮСШ (м. Лиман, тренер Вищої категорії з фут залу Олександр Резніков) виборола срібні медалі у турнірі. 
Команду нагороджено кубком, дипломами, а гравців – грамотами і медалями організаторів змагань: Єлизавета Альошина, Анна Дюбкова, Олександра Алієва, Віра Романко, Дар’я Левковська, Катерина Набатова, Ольга Катасонова, Ганна Гузенко, Єлизавета Водяшина, Єлизавета Пилипенко, Валерія Дендерюк, Ксенія Неманіхіна, Христина Гавриленко, Поліна Ігнатенко. Цінними подарунками від жіночої футзальної команди «Тесла» нагороджено по два гравці у з  кожної команди, і у складі «Багіри» - ДЮСШ відзначено Єлизавету Альошину та Аліну Дюбкову. Також від ЖФК «Тесла» було організовано солодкий стіл для всіх учасників змагань, а також для кожної команди-учасниці змагань подарунки – футзальні м’ячі вищого ґатунку.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner