До уваги суб’єктів господарювання, які планують експорт об’єктів регулювання у 2019 році.

                                

З метою виконання фітосанітарних заходів країн партнерів України у міжнародній торгівлі, в т.ч. і міжнародних договорів України у сфері карантину рослин (зокрема країн Євросоюзу (ЄС), Європеського економічного союзу (ЄЕС) , Китайської Народної Республіки, Туреччини) та з метою покращення фітосанітарного стану місць вирощування сільськогосподарської продукції  та  лісонасаджень при експорті об’єктів регулювання (зерна ячменю, сої, кукурудзи, лісопиломатеріалів та ін. об’єктів)  до цих країн,  необхідне підтвердження того, що об’єкти регулювання походять із зон, місць і  (або) ділянок виробництва, вільних від  певного карантинного організму.
Рішенням Ради Євразійської економічної комісії від 30.11.2016 р.  введені Єдині карантинні фітосанітарні  вимоги пред’явлені до підкарантинної продукції і  підкарантинним об’єктам на таможеній границі і на  таможеній території  ЄЕС  (Рішення  № 157), затверджений  єдиний перелік карантинних об’єктів (Рішення  № 158) та затверджені Єдині правила та норми забезпечення карантину рослин на таможеній території  Євразійського економічного союзу (Рішення № 159)
Дані  Вимоги пред’являються до підкарантинної продукції , яка підлягає карантинному фітосанітарному контролю, та напралені   на недопущення ввезення та розповсюдження на  таможеній території  ЄС, ЄЕС, КНР та Туреччини карантинних об’єктів.
Для цього необхідно,  в разі експорту  в 2019 році об’єктів регулювання  звернутися до відділу карантину рослин упраління фітосанітарної  безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області для  встановлення площ  статусу місця виробництва, або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів шляхом планування та організації заходів   по проведенню карантинних фітосанітарних обстежень (в розрізі культур, насаджень), які проводяться відповідно до методики  в період вегетації сільськогосподарських культур.

Головний спеціаліст відділу карантину рослин Управління  фітосанітарної  безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області, С.І. Савченко

тел. (06261-4-30-90)

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner