Лиманські дільничні завітають до громадян з візитом

 

З метою налагодження належних партнерських відносин між поліцією і населенням щодо профілактики злочинності, підвищення обізнаності стану справ на територіях обслуговування, посилення авторитету серед населення на території району, з 01 лютого по 28 лютого поточного року проходить операція «Візит».
Будуть здійснюватися поквартирні обходи громадян, під час яких населенню вручатиму візитні картки з відповідними контактними номерами телефонів дільничних офіцерів поліції.
Це потрібно для отримання інформації з метою попередження вчинення злочинів та інших правопорушень відносно одиноких осіб похилого віку та неповнолітніми, батьки яких ведуть антигромадський спосіб життя або працюють за кордоном: про збування вживання наркотиків, місць переховування нелегальних мігрантів, концентрації неповнолітніх осіб антисоціальної спрямованості. Із зазначеними категоріями громадян проводитимуться бесіди профілактичного характеру.


Дільничні офіцери поліції Лимана проводять зустрічі з населенням
Основне завдання таких зустрічей - це пряме спілкування поліцейських з цивільним населенням, в ході якого до присутніх доводиться оперативна обстановка на кожній адміністративній ділянці, обговорюються питання як правоохоронної спрямованості, так і деякі соціально-побутові проблеми.
На сході громадян в Лиманському районі с. Дробишево було порушено питання про чистоту і порядок на даній території, про вжиті заходи до мешканців, які порушують громадський порядок та санітарні норми і правила проживання.
«Сходи громадян - це особлива форма роботи поліції з населенням, - зазначив заступник начальник сектора превенції майор поліції Микола Роменський. - Адже коли громадяни зможуть задати будь-яке питання до свого дільничного і тут же отримати на нього відповідь, це створить атмосферу довіри і буде сприяти тому, що люди будуть довіряти своєму дільничному офіцеру поліції. Жителі стануть частіше заходити до дільничного пункту поліції, розповідати про те, що відбувається в їхньому районі».
Велику тривогу у співробітників поліції сьогодні викликають факти шахрайства по мобільному телефону, тому правоохоронцями були дані конкретні рекомендації, як діяти в подібних ситуаціях.
Такі зустрічі дільничних офіцерів поліції з жителями району, під час яких обговорюються наболілі проблеми, напевно, зможуть попередити не одне правопорушення. І якщо мешканці, так само як і дільничні офіцери поліції, будуть знати один одного, це принесе свої позитивні плоди.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner