Лиманщина відсвяткувала 76-ту річницю визволення від нацистів

 

31 січня відбулось вшанування подвигу українських військових, які 76 років назад звільнили населені пункти Лиманської ОТГ від нацистів.
Святковий день розпочався з покладання квітів до меморіалу “Батьківщина-мати”: заступник міського голови Володимир Фесенко подякував присутнім небайдужим мешканцям міста, представникам трудових колективів міста, організацій залізничного транспорту, молоді громади за збереження пам’яті героїчного минулого наших прадідів.
Вже традиційно продовження святкової програми відбулось у Центрі культури і дозвілля ім. Горького: концерт під назвою “Бойовий подвиг Лиманщини” зібрав багато глядачів. Серед різноманітних театралізованих виступів, пісень, танців, особливу увагу зайняла розповідь про героїв Лиманщини: українські військові, уродженці чарівного Лиманського краю, які взяли до рук зброю та стали пліч-о-пліч, аби захистити свою землю, захистити своє домашнє вогнище від фашистської навали.
До присутніх звернувся заступник міського голови Юрій Драч, який підкреслив важливість прикладу самовідданого служіння наших земляків на благо рідного краю для плекання патріотичної, мужньої та сміливої молоді сьогодення. Серед гостей, які відвідали святкову програму громади, цього дня Лиманщину відвідав й народний депутат України Костянтин Матейченко та його помічник Віктор Буслов.
По закінченню офіційної частини заходу, присутні з квітами та вінками урочисто пройшли до пам’ятника визволителям Лиманщини на майдані “Гвардійський” та вшанували пам’ять усіх, хто поклав своє життя за вільне життя нащадків.
Сьогодні, в день 76-ї річниці визволення нашого рідного краю від нацистів, віддамо данину пам’яті більше ніж 6-ти тисячам загиблим солдатам близько тисячі мирним жителям Лиманщини, закатованим та розстріляним під час окупації. Схилимо голови ми перед тими героями, хто не схилив голови перед страшним ворогом та до кінця виконував свій патріотичний та людський обов’язок. Ми завжди будемо з повагою ставитися до нашого героїчного минулого!
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner