Рятувальники дбають про безпеку громадян під час Водохреща

 

Водохреща (19 січня) - важливий день у церковному календарі, коли душа може очиститися від гріхів, а тіло - від хвороб. Традиційно цей день супроводжується масовим відвідуванням водойм та зануреннями у крижану воду 
Рятувальники 21 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області на свято перебувають в посиленому режимі несення служби, щоб уникнути загибелі та травмування людей. У спеціально відведених місцях для купання було організоване чергування: Службою порятунку, Центром безпеки громадян м. Лиман та Комунальною спеціалізованою аварійно-рятувальною водолазною станцією № 9, де ними було розгорнуто пункти обігріву зі спеціальним спорядженням та гарячим чаєм.  
Напередодні свята, рятувальники провели масову інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням, у ході бесід, працівники Служби порятунку звернули увагу громадян як правильно здійснювати ритуальне занурення на Водохреща, наголошуючи, що купатися необхідно в спеціально обладнаних місцях, і у присутності медичної та рятувальної служби. А також відточували навички порятунку людей на воді у зимовий період, де наглядно показали як потрібно себе вести, якщо провалився під лід та водолазна група практично відпрацювала порятунок потопаючого на воді за допомогою рятувальних засобів.
Будьте обережні та пам’ятайте, що найменша ваша необережність та халатне відношення до свого здоров’я може привести до великої біди!

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner