Рятувальники провели тактико - спеціальні навчання на льоду

 

Через підвищення температури повітря крига на водоймах Лимана та району вже є не достатньо міцною, через що існує ризик для життя і здоров’я людей, які виходять на лід.
Саме для того, щоб бути готовими надати допомогу людині, яка провалилася під кригу та належного рівня оперативної готовності рятувальних підрозділів до виконання дій з порятунку людей на воді, а також недопущення трагічних випадків загибелі на водоймах у зимовий період, та під час масових купань в ополонках на свято Водохреща. 
Отже, 17 січня 2019 року на озері Ломоносівське у м. Лиман відбулися спільні тактико-спеціальні навчання служб міста з метою організації і порядку взаємодії при виникненні надзвичайної подій.
Під час навчань відпрацьовувалися питання взаємодії при проведенні рятувальних робіт між відомчими службами та підрозділами, а саме, 21 державним пожежно-рятувальним загоном Головного управління ДСНС України у Донецькій області, комунальною спеціалізованою аварійно-рятувальною водолазною станцією № 9, медичною службою та Лиманським відділенням поліції. У ході навчань відпрацьовувалися питання рятування людей на кризі та пошуку затонулого під кригою. Також з метою попередження виникнення нещасних випадків рятувальники нагадали глядачам про небезпеку тонкої криги та основні правила поводження на водоймі у зимовий період. На навчання були запрошені усі мешканці м. Лиман, зокрема учні місцевих шкіл. Школярі змогли на практиці побачити, як правильно допомогти людині на кризі, щоб самому не опинитися у небезпеці.
Проводячи підсумки тренувань, фахівці Служби порятунку відмітили, що на тренуваннях було практично відпрацьовано одне з важливих питань, як удосконалення методу та способів проведення рятувальних, аварійних та інших невідкладних робіт при ліквідації наслідків надзвичайних подій та ситуацій на водоймах регіону.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner