Традиції весілля. Проведення обрядів ювелеїв весілля

 

Весі?лля — комплекс церемоній і обрядів, часто народних традицій, пов'язаних з укладенням шлюбу; має етнічні, релігійні, географічні та інші особливості в різних народів і у різних країнах.
На кінець ХХ ст. зберігаються 2 основні тенденції у справлянні весіль у світі — з одного боку, під впливом глобалізації весільний обряд набув у найбільших мегаполісах планети універсального космополітичного вигляду (особливо при міжетнічних, міжконфесійних, міжрасових і т. зв. міжнародних шлюбах), з іншого — існує стійка тенденція до «етнізації» весіль і всіх пов'язаних з ним традицій, навіть у середовищі містян, в тому числі і в Україні. Українські традиційні весільні обряди виникли на основі давньослов'янських, хоча з часом набули ряду локальних відмінностей (наприклад, весільна обрядність у гуцулів на Закарпатті). На процес проведення обрядів, також вплинуло введення християнства.Українські весілля повсюдно зберігали певні елементи архаїки (в тому числі і дохристиянської), являючи собою театралізовані дійства, супроводжувані безліччю обрядів, ритуалів, народних пісень тощо. Сучасне українське весілля, в тому числі і форма його проведення, особливо в містян великих міст центру і сходу країни (Київ, Дніпро тощо), значною мірою, залежить від вибору і смаків (часто фінансової спроможності) молодих та їх батьків і родичів. На заході (наприклад, Львів) значною є роль Церкви у весільних обрядах.
Річниця весілля — дата весілля, яка святкується щорічно, частіше за все має свою власну назву, звичаї та традиції. Засновником назв річниць весілля можна вважати середньовічну Німеччину. Якщо на самому весіллі були присутні тільки близькі родичі, то через два тижні столи знову накривали, але вже для друзів. Через рік запрошували добрих знайомих, ще через декілька років - нових знайомих, а потім далеких родичів.У східних країнах (Китай, Японія) річниці весілля відзначались відповідно довчення нумерології про успішні та неуспішні річниці  та ювілеях. Згідно до цього вчення, річниці кратні чотирьом слід святкувати гучно та запрошувати гостей. А весільні ювілеї, присвячені 11, 22 та 33 рокам подружнього життя, повинні святкуватись наодинці.

ЗАПРОШУЄМО ПРОВЕСТИ ОБРЯД ЮВІЛЕЮ ВЕСІЛЛЯ У НАШОМУ ВІДДІЛІ !!!
Шановні жителі та гості нашого міста, запрошуємо Вас скористатись нашими послугами в організації та проведенні урочистих обрядів “Ювілею весілля”.Зворушливим моментом в житті дівчини є пропозиція руки і серця. Пізніше день весілля, стає днем народження нової сім'ї. Зазвичай весільні річниці відзначають в той день, коли гуляли весілля, коли стали на рушничок щастя. Зрештою, день весілля колись двох юних людей з роками перетворюється на сімейне свято всієї родини. Відзначати річниці весіль в Україні стали досить давно. Адже рано чи пізно приходить пора знімати весільне плаття і, здається, більше ніколи не доведеться пережити всі ці непередавані емоції найважливішого для жінки весільного дня. Але не варто засмучуватися, вас і вашу другу половинку чекає ще безліч приємних моментів під час святкування річниці весілля. Таких святкових і навіть, якщо сімейне життя склалося успішно, ювілейних дат досить багато, у яких іноді не одна, а дві і більше назви. Срібне весілля святкують через 25 років з моменту створення сім’ї. Срібло – красивий, благородний і дуже міцний метал. Двадцятип’ятирічний ювілей сімейного життя говорить про те, що любов не розбилася об підводні камені буднів, а загартувалася і знайшла шляхетні обриси. Це дозволяє кожному з подружжя у цей день з гордістю разом з обручкою одягти срібне кільце, яке свідчить про міцність союзу.
Отож, пропонуємо Вам замовити урочистий обряд “Ювілею весілля” в подарунок Вашим рідним та близьким для того, щоб найдорожчі події в їхньому житті залишити в пам`яті на довгі роки.При проведенні обрядів врахуємо всі побажання та пропозиції ювілярів . 
Детальну інформацію, що стосується проведення обряду, можна отримати за телефонами (06261)2-67-66.

Ми працюємо для Вас!!!

www.facebook.com/minjust.official/videos/299687697418769/

Лиманський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Донецькій області
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner