Веб-портал Пенсійного фонду України - сервіс без черг та зайвих витрат

Сьогодні у багатьох громадян час від часу виникає необхідність отримати певні консультації з питань, які входять до компетенції органів Пенсійного фонду України. Проте людина не завжди може знайти вільний час, щоб безпосередньо відвідати управління Пенсійного фонду.
Саме веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду і покликаний вирішувати ряд питань його користувачів з мінімальними затратами часу. Це реалізація можливості громадянина дистанційно отримувати певні послуги: чи то з питань пенсійного забезпечення, чи з питань наявної інформації в реєстрі застрахованих осіб про себе. Корисною є також можливість подання запитів для підготовки в паперовій формі довідок, інших документів, які заявник зможе отримати під час особистого звернення до органів Пенсійного фонду та інше.
Для того, щоб зареєструватися на Веб-порталі для отримання в подальшому послуг в електронному вигляді необхідно особисто або через уповноваженого представника звернутися до органу Пенсійного фонду з відповідною заявою. При собі мати документи, що посвідчують особу (паспорт та довідка органу доходів і зборів про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або пенсійне посвідчення), для можливості проведення ідентифікації особи заявника.
Звертаємо увагу, що також існує можливість подачі заяви на реєстрацію безпосередньо з порталу (без особистої явки до органу ПФУ). Але слід враховувати, що така послуга доступна тільки при наявності електронно-цифрового підпису (ЕЦП), що також надає додаткові можливості, а саме:
- подання звернень щодо перерахунку пенсії без безпосередньої явки до відділу ПФУ;
- подання звернень щодо призначення пенсії без безпосередньої явки до відділу ПФУ;
- перегляд електронної пенсійної справи.
Важливим є той факт, що під час реєстрації ідентифікація користувачів може здійснюватися за допомогою електронного цифрового підпису, який міститься на платіжних картках, які одночасно є пенсійним посвідченням.
Багато хто з нас замислювався над такими питаннями: «Чи сплачує за мене роботодавець кошти до Пенсійного фонду?», «Чи вірно відображаються мої індивідуальні дані та обліковується моя заробітна плата в органах Пенсійному фонду?», «Який страховий стаж я здобув?».
Пенсійний фонд України надає можливість здійснювати постійний контроль за даними, що можуть впливати на пенсійні права громадян, за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України, який знаходиться за адресою http://portal.pfu.gov.ua/. Тут зручно і оперативно можна взаємодіяти з органами Пенсійного фонду та дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення до Фонду.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner