Лиманський міський центр зайнятості презентував результати своєї діяльності за 2018 рік

 

18 грудня у Центрі відбулась звітна прес-конференція за участі заступника міського голови Юлії Гамаюнової, працівників Лиманського ЦЗ, представників європейських благодійних організацій-донорів, навчальних закладів міста та ЗМІ громади.
Начальник Лиманського міського центру зайнятості Тетяна Єрьоменко привітала присутніх та презентувала роботу оновленого комп'ютерного класу та відремонтоване приміщення ЦЗ. “Завдяки активності працівників нашого соціального закладу, Лиманський міський центр зайнятості отримав грошовий грант від Данської ради у справах біженців на придбання меблів та технічного оснащення. На стадії реалізації ми відчували велику підтримку, тож дякую за успішну реалізацію цього проекту своїм колегам, керівництву міста та керівництву Державної служби зайнятості, а також представникам організації-донора за надану можливість вийти Лиманському міському центру зайнятості на новий рівень надання послуг на ринку праці” - зазначила Тетяна Єрьоменко. Першими випробували нову послугу міського Центру школярі: їм запропоновано було пройти спеціальне тестування, аби з’ясувати схильність до того чи іншого напрямку роботи, розкрити особистість та визначити пріоритетні напрямки у подальшому навчанні. Фахівець з профорієнтації зі школярами провела он-лайн тестування за допомогою веб-базованої платформи «Моя професія: консультаційна мережа».
Начальник Лиманського міського центру зайнятості ознайомила присутніх з сучасною ситуацією на місцевому ринку праці та з основними напрямками роботи міського центру зайнятості, акцентувавши особливу увагу на профорієнтаційну роботу. В рамках роботи з молоддю фахівцями Лиманського МЦЗ надано 1488 профорієнтаційних послуг учням та студентам учбових закладів Лиманщини. з них 1089 профінформаційних та 400 профконсультаційних.
Протягом січня-грудня 2018 року Лиманський міський центр зайнятості ініціював проведення з учнями шкіл, студентами Лиманського професійно-технічного училища та медичного коледжу наступних заходів:
13 профорієнтаційних уроків (380 школярів),
7 інтерактивних заходів для молоді (280 осіб),
12 профінформаційних групових заходів для молоді, у тому числі учнівської (25 осіб),
4 ярмарки професій (434 осіб),
2 профінформаційні масові заходи Акція «випускник» (38 осіб),
3 професіографічні екскурсії (117 осіб).
Тетяна Єрьоменко зазначила, що на виконання основних завдань та механізмів реалізації Програми державної служби зайнятості щодо профорієнтації на 2017-2020 роки, червні 2018 року було укладено угоду про співпрацю з молодіжним центром «Альтанка». Також була запроваджена клубна форма роботи та в липні місяці на базі Лиманського міського центру зайнятості розпочав свою роботу клуб для жінок та молоді «Шлях до успіху» засідання якого проходить двічі на місяць. Окрім цього, укладений Меморандум про взаємодію між Державною службою зайнятості та ПАТ «Українська залізниця»: в межах цього відбулись квести «Подорож у світ професій», «Мої батьки – залізничники», професіографічні екскурсії до музею Локомотивного депо та спільний захід "Потяг до роботи" на залізничній станції Лиман.
Делегація Данської ради у справах біженців, яка взяла участь у заході, серед яких Ольга Двоєглазова прокоментували свої враження: “Дуже приємно приїжджати на готовий проект та бачити реальні зміни, які можна простягши руку, потримати. У свою чергу хочу подякувати керівництву Лиманської громади, очільниці та колективу Центру зайнятості за виявлену активність та залучення до громади нових можливостей, й, звісно ж, вітаю з успішною реалізацією проекту. Бажаю вдалої та плідної праці!”


 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner