Про зростання розміру страхових виплат з 1 березня 2018 року

Потерпілим на виробництві (членам їх сімей) згідно з вимогами Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щорічно станом на 1 березня провадиться перерахування сум щомісячних страхових виплат у разі зростання у попередньому календарному році середньої заробітної плати в галузях національної економіки за даними центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері статистики.
Законом України від 28 грудня 2014 року № 77-VIII такий перерахування було зупинено з 1 січня 2015 року до стабілізації фінансово-економічного становища держави.
Відновлення перерахування сум щомісячних страхових виплат відбулось з 1 березня 2017 року на підставі Закону України від 06 грудня 2016 року № 1774-VIII на  коефіцієнт 1,236, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 р.                № 145.
З 1 березня  поточного року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017р. № 1053 також буде проведено перерахування розміру страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві  та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та членам їх сімей з коефіцієнтом  1,2.
При проведенні перерахунку буде дотримано правило визначення щомісячної страхової виплати з середньомісячної заробітної плати потерпілого, обчисленої на день призначення виплат і відкоригованої на коефіцієнти підвищення минулих років, а також відповідно до ступеня втрати ним професійної працездатності, визначеної медико-соціальною експертною комісією.   
Максимальний розмір щомісячної страхової виплати після проведеного перерахування не повинен перевищувати 10 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner