Правоохоронці Лиманського відділення поліції та учасники "Ліги майбутніх поліцейських" підвищують правову свідомість школярів

 

Аби школярі з раннього віку знали про свої права і обов’язки та зростали законослухняними громадянами, співробітники Лиманського відділення поліції та "лігівці" відвідують навчальні заклади і в доступній для дітей формі навчають їх праву. Такі правові уроки днями пройшли в школах Лиману та Лиманського району.
В Україні триває тиждень права і співробітники поліції та майбутні поліцейські продовжують відвідувати навчальні заклади та розповідати школярам про їхні права, які передбачені законодавством. Адже в наш час дуже важливо знати та вміти застосовувати правові знання.
Так, правовий урок для школярів загальноосвітньої школи № 2 міста Лиману провів старший інспектор ювенальної превенції Андрій Балицький та учасники "Ліги майбутніх поліцейських". Капітан поліції розповів учням про права та обов’язки неповнолітніх, види відповідальності. Правоохоронець зауважив, що правопорушення, вчинені дітьми, не залишаються безкарними. За неналежне виконання своїх обов′язків щодо виховання дітей до адміністративної відповідальності притягують батьків, а самих неповнолітніх порушників ставлять на облік.
Аналогічний урок провів старший дільничний офіцер поліції Олександр Мальцев для учнів Ярівської школи. Правоохоронці разом із школярами розбирали різні проблемні ситуації, в яких порушуються права дитини та знаходили шляхи їх вирішення. Школярі задавали поліцейськиому дуже багато запитань і було видно, що дана тема їх дуже зацікавила.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner