У Донецькій області діє 785 об’єктів цивільного захисту

 

В умовах збройної агресії проти України саме для Донецької області надзвичайно важливе значення має повноцінне функціонування системи цивільного захисту населення, адже, як показує досвід, цинічний ворог може будь-якої миті нанести удар по мирним містам та об’єктам цивільної інфраструктури. Для того, щоб мінімізувати ризики та людські жертви, Донецька облдержадміністрація у взаємодії з органами правопорядку та військовими постійно проводить перевірки готовності сховищ та укриттів.  
Згідно спеціалізованого обліку захисних споруд цивільного захисту в Донецькій області на території, підконтрольній українській владі 785 захисних споруд цивільного захисту, з них 433 сховища та 355 протирадіаційних укриття. Наразі більшість захисних споруд «готові» та «обмежено готові» до прийому осіб, що укриваються. Протягом 2018 року приведено у готовність та обмежену готовність до прийому осіб, що укриваються додатково 63 захисні споруди.
Також протягом року в містах та районах області проведені обстеження будівель, споруд та приміщень різного призначення для встановлення можливості їх використання для укриття населення, як споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів. За результатами роботи визначено 2445 об’єктів в яких можливо тимчасово укрити понад 450 тис. осіб та які придатні до включення до фонду захисних споруд цивільного захисту, як споруди подвійного призначення та найпростіші укриття. Роботи зі створення ефективної системи цивільного захисту тривають.

Понад 60 млн гривень витратили у 2018 році на придбання житла для дітей-сиріт
На Донеччині продовжується реалізація проектів з вирішення доволі болючого соціального питання – забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Станом на кінець 2018 року з різноманітних джерел фінансування на придбання житла спрямовано понад 60 мільйонів гривень та придбано 168 квартир і 10 будинків для створення дитячих будинків сімейного типу.
Так, у 2018 році за умови співфінансування 50/50 з обласного та місцевих бюджетів для дітей-сиріт придбано 105 квартир на загальну суму  22,5млн гривень. Ще 63 квартири на 16,7 млн гривень було придбано за рахунок субвенції з державного бюджету. Для порівняння, протягом 2017 року з цих джерел було придбано 137 квартир. Збільшення обсягів придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа легко пояснити тим, що Донецька облдержадміністрація визначила одним зі своїх пріоритетів максимальне забезпечення житлом цих дітей. 
Важливою частиною забезпечення дітей-сиріт житлом є створення дитячих будинків сімейного типу. Ці заклади сприяють швидшій соціалізації дітей, адже діти живуть у великій, дружній сім’ї та забезпечені теплом та любов’ю нових батьків. Для того, щоб умови проживання були максимально комфортними, обласна влада за два роки придбала 16 відремонтованих та повністю оснащених житлових будинків на загальну суму у понад 30 млн гривень.
Попри те, що щороку збільшуються видатки на придбання житла для дітей-сиріт, не мають власного житла ще майже 2800 дітей, а тому Донецька ода продовжуватиме докладати зусилля для виправлення цієї ситуації.

 

Перспективні плани Олександрівського району – про що говорили на засідання районної ради регіонального розвитку
12 грудня 2018 року  у Олександрівській РДА відбулось перше засідання районної Ради регіонального розвитку при Олександрівській райдержадміністрації під головуванням в.о. голови райдержадміністрації Володимира Давимуки.
В роботі Ради взяли участь депутати, голови постійних комісій районної ради, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, керівники установ, підприємств, організацій, правоохоронних органів, сільські голови, представники громадськості та ЗМІ.
Відкриваючи засідання Володимир Давимука, довів до відома присутніх основну мету даного заходу, оголосив порядок денний, доповів про підсумки соціально – економічного розвитку району, озвучив основні завдання відповідно до перспективного плану дій на 2019 – 2021 роки.
«12 листопада 2018 року відбулась Перша Рада регіонального розвитку при Президентові України, 29 листопада 2018 року проходила Рада регіонального розвитку  Донецької області. Засідання районної Ради при Олександрівській райдержадміністрації є відповідним продовженням заходів вищого рівня. Питання, що виносяться на обговорення є безперечно актуальними та дуже важливими. Враховуючи всі пропозиції, завдяки об’єднанню спільних зусиль ми маємо розробити і затвердити стратегію розвитку району на 2019 – 2021 роки. До плану увійдуть ключові проекти з розбудови місцевої інфраструктури та соціальних об’єктів, які матимуть пріоритет у наступні три роки», - зазначив він.
Також розглянули питання щодо стану реалізації інвестиційних проектів та перспективи розвитку  району 2019 - 2021 роки, про освіту Олександрівщини на шляху до реформування та напрямки реформування системи охорони здоров’я.
Начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Людмила Макаренко, акцентувала увагу на необхідності проведення громадських обговорень планів – розвитку.
Підсумовуючи засідання, в.о. голови райдержадміністрації Володимир Давимука, підкреслив, що створення Ради є важлими кроком для ефективного вирішення пріоритетних для району питань, забезпечення реалізації планів та перспектив на майбутнє. Подякував присутнім за плідну співпрацю та закрив засідання районної Ради.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner