Вихідними днями рятувальники провели рейд на міських ринках

 

Взимку значно збільшується кількість пожеж, які виникають через порушення правил безпеки при експлуатації обігрівальних приладів та пічного опалення. Тому фахівці ДСНС у цей період посилено проводять роз’яснювальну роботу серед населення, під час якої навчають людей, як обігрітися безпечно та  запобігти виникненню вогню. Такі бесіди з місцевими мешканцями ведуться і в житловому секторі, і під час візитів у місця з масовим перебуванням людей.
Зокрема, вихідними днями 8 та 9 грудня працівники 21-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області  провели попереджувальний рейд на території міських ринків «Центральний» та «Південний». Під час рейду за допомоги гучномовця рятувальники нагадали працівникам та відвідувачам ринків основні правила пожежної безпеки, яких слід дотримуватися під час опалювального сезону. Так, вогнеборці наголосили, що для обігріву заборонено використовувати саморобні електрообігрівальні прилади, а також розміщувати обігрівачі у торгових ятках на недостатньо безпечній відстані від товару, на шляхах евакуації та в проходах між рядами. Також, рятувальники закликали громадян бути свідомими та відповідально ставитися до дотримання протипожежних вимог у побуті. Зокрема, співробітники Служби порятунку наголосили на використанні для обігріву помешкань лише справних електроприладів, не сушити на електрообігрівачах одяг та інші матеріали, слідкувати за справністю електромережі та не допускати її перевантаження, виходячи з будинку вимикати електроприлади, слідкувати за справністю печей та димоходів пічного опалення, не залишати печі що топляться без нагляду, не сушити та не складати на печах одяг, дрова та інші матеріали, не розпалювати печі легкозаймистими та горючими рідинами, не доручати розпалювання печі та нагляд за нею дітям.
Під час інформаційно-роз’яснювальної роботи рятувальники роздали підприємцям та відвідувачам інформаційні листівки на протипожежну тематику.
Також, співробітники ДСНС оновили інформаційний стенд в районі ринку «Центральний», на якому розмістили попереджувальні пам’ятки щодо дій під час виявлення пожежі, щодо правил безпечної експлуатації пічного опалення, профілактики пожеж під час експлуатації електроприладів, заходи безпеки під час експлуатації газового обладнання, правила безпечного поводження на льоду, заходів як не замерзнути при низьких температурах, а також щодо дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner