Упродовж вихідних вогонь забрав життя 20 українців!!!

 

Взимку показник кількості пожеж, які щодня виникають у житловому секторі країни залишається на стабільно високому рівні. Як наслідок — в рази збільшується число загиблих на них громадян. Так, тільки упродовж вихідних 1-2 грудня вогонь забрав життя 20-х українців.
Зазвичай, причиною виникнення займань у помешканнях громадян є нехтування самими ж людьми елементарних правил пожежної та, в першу чергу, власної безпеки. Паління у ліжку, перенавантаження або несправність електромережі часто призводять до пожеж у побуті. Крім того, нерідко для обігріву власних домівок люди використовують саморобні або несертифіковані електрообігрівачі, а також порушують правила експлуатації пічного опалення.
Зокрема, 2 грудня на Одещині сталася пожежа житлового будинку, на місті якої вогнеборці виявили загиблих жінку 1992 року народження та дитину 2012 року народження. Ймовірна причина пожежі - коротке замкнення електроподовжувача.
Також, 2 грудня на телефон Служби порятунку «101» надійшла інформація про двох загиблих, що були виявлені у приватному будинку  у смт Ялта Мангушського району Донецької області.  Ймовірна причина трагедії - несправність котла опалення. 
Загалом, з початку року в Україні зафіксовано вже 1 тис. 633 смертельних випадки на пожежах, в тому числі 4 смертельних випадки на Лиманщині.
Саме тому, з метою попередження виникнення загорянь та інших надзвичайних подій у житловому секторі, працівники Служби порятунку систематично проводять інформаційно-просвітницькі заходи, під час яких спілкуються із громадянами щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки у побуті.
Так, 3 грудня рятувальниками 21 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення мікрорайону «Південний» міста Лиман щодо профілактики пожеж у побуті.
Фахівці Служби порятунку наголосили громадянам що основними причинами пожеж у побуті є порушення протипожежних вимог при влаштуванні та експлуатації приладів пічного опалення, порушення правил екслуатації електрообладнання, а також необережність громадян під час паління.
Проводячи, профілактичні бесіди, дорослих попередили, що небезпечно залишати малечу вдома без нагляду, адже вони не усвідомлюють всю ту не безпеку, яка може їх підстерігати на кожному кроці.
Кожному співрозмовнику співробітники ДСНС вручили пам’ятки з питань пожежної безпеки та надали рекомендації щодо захисту осель від пожеж.
Звертаємося до громадян! Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:
•    не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
•    якщо ви обігріваєте помешкання за допомогою пічного опалення, обов'язково перевірте його справність;
•    слідкуйте за станом та справністю електромережі;
•    у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
•    не паліть у ліжку;
•    намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
•    подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки нерідко можуть стати причиною займання.
Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner