Лиманська поліція проводить профілактику домашнього насильства

 

Правоохоронці Лиману приділяють особливу увагу виконанню вимог Закону України "Про запобігання та протидію домашньому насильству".
Насильство - психологічний і фізичний тиск на людину з метою примусу його до певних дій. Насильство може бути фізичним, психологічним, статевим і емоційним.
Існують кілька основних різновидів насильства в сім'ї, одне з яких - психологічний, а саме, образа, шантаж, погрози, залякування, контроль над життям жертви, примус до будь-яких небажаних дій. Це найпоширеніший тип сімейного насильства.
Нерідко риси психологічного насильства простежуються в зверненні батьків з дітьми: це можуть бути вороже ставлення, байдужість, приниження, в результаті яких відбувається зниження самооцінки у дитини чи підлітка. Згодом у маленької людини міцніє впевненість в тому, що він поганий, нікчемний, не вартий любові і взагалі зовсім нічого з себе не представляє. Згодом така дитина виростає із заниженою самооцінкою, невпевненістю в собі і ще безліччю комплексів, які він буде зганяти вже на своїх близьких.
Основними причинами насильства в сім'ї є алкоголь, наркотики і фінансові труднощі. Тільки з початку цього року в Лимані зафіксовано 198 випадків домашнього насильства.
На сьогоднішній день на обліку Лиманського відділення поліції складається 142 особи, які здійснювали насильницькі дії в колі своєї родини. Всі вони отримали попередження поліції. Також з такими людьми проводяться профілактичні роботи.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner