«Люди допомогають людям»

 

В рамках Всеукраїнської Декади зайнятості для осіб з інвалідністю з метою відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю в приміщенні Лиманського міського центру зайнятості 29.11.2018р відбувся круглий стіл на тему: "Вирішення питань зайнятості та соціальний захист людей з інвалідністю".
У роботі Круглого столу взяли участь заступник міського голови Гамаюнова Юлія, директор Лиманського міського центру зайнятості Єрьоменко Тетяна, начальник управління соціального захисту населення Лиманської міської ради Мальченко Ганна, в.о. заступника начальника Бахмутсько-Лиманського управління Пенсійного фонду України Сухова Юлія, член громадської організації «Людей з інвалідністю "Подолання» Малишко Алла, , заступник головного лікаря КНП «ЦПМСД» Лиманської міської ради  Д`яченко Валентина, заступник начальника відділу кадрів Регіональної філії «Донецька залізниця» ПАТ «Українська залізниця» Кваша Олена.
Відкриваючи захід Тетяна Єрьоменко проінформувала присутніх про надання послуг особам з інвалідністю, вона зазначила що у поточному році 40 безробітних з цієї категорії звернулись до центру зайнятості, з них працевлаштовані 8 осіб, 1 особа навчалась в центрі професійної освіти та отримала спеціальність оператора комп`ютерного набору, 3 особи пройшли курси цільового призначення, 2 особи пройшли стажування на робочих місцях  у роботодавців. Для забезпечення особам з інвалідністю  рівних прав і можливостей у сфері зайнятості були проведені 10 семінарів для роботодавців, 2 дні відкритих дверей центру зайнятості для осіб з інвалідністю, за потребою проводяться тренінги із залученням соціальних партнерів служби зайнятості. 
Заступник міського голови Юлія Гамаюнова розповіла присутнім про системні заходи, які проводяться та плануються в Лиманський ОТГ для покращення комфорту життя та захисту осіб з інвалідністю. Ганна Мальченко розповіла про зміни у законодавстві щодо соціального захисту та можливості матеріального забезпечення осіб засобами реабілітації . Обговорюючи проблеми людей з особливими потребами, Алла Малишко розповіла про труднощі людей з інвалідністю у побуті та суспільстві. Представник медичного закладу Валентина Д`яченко доповіла про напрямки реформи охорони здоров`я, а Юлія Сухова у своїй промові звернула увагу на адресній підхід при обслуговуванні людей під час оформлення пенсій. Завершуючи виступи представник ринкоутоворюючого підприємства міста та області Олена Кваша розповіла про організацію зайнятості людей з інвалідністю на підприємствах залізничного транспорту.
Під час обговорення резолюції, присутні обговорили шляхи та форми співпраці всіх учасників соціального діалогу, запропонували алгоритм дій для їх вирішення, надали конкретні пропозиції для посилення системної роботи  при наданні повного комплексу соціальних послуг особам з інвалідністю.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner