У Лимані поліцейські виявили торгівельну точку, де продають алкоголь підліткам

Працівники ювенальної превенції постійно проводять рейди по магазинах і торгових закладах, де продають алкоголь. Правоохоронці акцентують увагу на дотриманні продавцями закону, що забороняє реалізацію спиртних напоїв неповнолітнім.
Поліцейські були приємно здивовані, що під час перевірки більшість продавців дотримуються встановлених правил і все ж запитують у молодих людей документи, що підтверджують досягнення ними повноліття. Але виявилося, що є й такі, хто «закриває очі» на вік покупця.
В ході чергової перевірки в одному з торгових закладів міста був задокументований подібний випадок. Так, в одному з магазинів міста Лиман був встановлений факт продажу підлітку слабоалкогольного напою. Продавщиця виправдовувалася, що завжди запитує документи у юних осіб, але на цей раз зробила «виняток».
Покарання за даний вид правопорушення передбачено ч. 2 ст. 156 КУпАП та тягне за собою штраф від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. В ході рейду було складено адмінпротокол щодо продавщиці, яка порушила чинне законодавство.
Працівники поліції в черговий раз звертаються до працівників торгівлі з проханням не продавати пиво, алкогольні та слабоалкогольні напої і тютюнові вироби неповнолітнім, та завжди перевіряти документи, що засвідчують вік молодої людини.

Лиманське відділення поліції Донецької області

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner