Корисні поради від поліції: що таке флікер, як його виготовити та де краще розміщувати на одягу дитини

 

При їзді з ближнім світлом відстань відимісті пішохода 25-30 метрів, а якщо на одягу людини є світловідбивний елемент, то вона збільшується до 130–140 метрів. А водій, що їде в машині з включеним дальнім світлом, може побачити флікер з відстані 400 метрів.
Як зробити дитину видимою на дорозі? Придбати верхній одяг білого кольору або просто зробити флікери - світловідбивні елементи. Їх можна розмістити на рюкзаку, куртці, руці або джинсах, а також на взутті. 
Флікери виготовляються з м'якого пластику і мають яскравий відтінок. Вони бувають у вигляді смайликів, іграшок, пластин, значків, плоских брелоків і наклейок. Дизайн більшості з них - молодіжний. Флікери кріпляться за допомогою шпильки або шнурка, а на скейтборд або велосипеди можна причепити флікер, що скручується. 
За твердженням фахівців, найкраще місце, куди варто повісити флікер - це груди і стегна, але частіше люди воліють прикріплювати флікери на кисті рук, свої портфелі або сумочки.
Працівники, що забезпечують безпеку на дорогах, роздають безкоштовні флікери — не тільки заради реклами, але, в першу чергу, заради безпеки та збереження життя. Адже їх використання знижує ризик наїзду на пішохода на 65 відсотків. У матеріали в ЗМІ є показ того, що флікер комусь врятував життя. На сайтах в Інтернеті відгуки про світловідбивні дрібнички — тільки позитивні.
У таких країнах як Велика Британія, Фінляндія, Естонія, використання флікерів є обов'язковим згідно з їхніми Правилами дорожнього руху. Час показав, що кількість ДТП за участю пішоходів у цих державах значно знизилася після прийняття рішень про використання флікерів.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner