Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад

Розпочалась реалізація програми “Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад”
У Києві розпочався семінар «Вступ до стратегічного просторового планування», у якому бере участь й делегація Лиманської громади: на чолі з заступником міського голови Оленою Муравльовою до столиці поїхали начальник відділу архітектори та містобудування Олена Шпак та староста Зарічнянського старостинського округу Олексій Мікулін.
Учасники навчальної програми були відібрані за результатами попереднього відкритого конкурсу заявок: з 12 по 14 листопада робочий простір зібрав 100 представників з 30 ОТГ, 19 областей України. Програма створення інтегрованого просторового планування розрахована до восени 2019 року.
В перший день семінару відбулись презентація програми та загальних основ стратегічного просторового планування освітньою командою Школи CANactions, а також знайомство учасників.
Олексій Мікулін, староста Зарічнянського старостинського округу Лиманщини, коментує участь громади у програмі: “Це перший етап на шляху грандіозного результату — створення єдиної концепції розвитку просторового планування. Ці дні — більш ознайомча зустріч, детальна робота піде у міні-групах, таких воркшопах у Харкові. Акцент робиться на вивчення територій генерального плану, виявлення вільних ділянок та оформлення їх у відповідність. Ці заходи дадуть можливість залучення інвестицій: маючи карту з “білими плямами”, тобто порожні ділянки знайдуть відображення на генеральному плані та стануть фундаментом для конкретного рішення того чи іншого інвестора — він бачитиме наявність землі в громаді та зможе планувати щось. Також, у нашу роботу входить таке дослідження, як міграція населення. Тобто зрозуміло, що молоді люди їдуть з сіл навчатися та працювати, але це явище не тільки у нашій країні. Сьогодні тут, у Києві, приїхали поділитися своїм досвідом представники Швейцарії, США, Скандинавії, Польщі, Німеччини тощо. Ментори з Норвегії, наприклад, розповідали про села їх країни, наскільки розвинуті й з вищим рівнем життя, проте з точнісіньким міграційним явищем. Скажу одне: робота буде важкою, але кінцевий результат реально важливий для успішного розвитку Лиманської громади.”

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner