Заборона на вилов риби у зимувальних ямах.

 

З першого листопада до початку весняно-нерестової заборони 2019 року у водоймах Донецької області встановлено заборону на промисловий, любительський і спортивний вилов риби у зимувальних ямах. З переліком зимувальних ям, нанесених на інтерактивну карту, можна ознайомитись за посиланням
Повідомляємо, проводити вилов риби у зимувальних ямах суворо заборонено!
В зимовий період дозволяється лов риби вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком, не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять одиниць на одного рибалку. Добова норма вилову риби становить три кілограми. У разі здійснення вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах, порушників буде притягнуто до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством.
Рибалкам-любителям слід пам’ятати, що риболовля в заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства за межами зимувальних ям. На порушників правил рибальства очікує штраф від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховується збитки за кожну виловлену рибину, наприклад: судака – 510 грн, сома — 425 грн, форелі — 340 грн, щуки — 340 грн, сазана (коропа) — 306 грн, білого амура — 255 грн, товстолобика — 255 грн, білизни (жереха) — 255 грн, рибця звичайного — 255 грн, ляща — 170 грн, лина — 119 грн, плітки — 85 грн, краснопірки — 68 грн, підуста — 34 грн, плоскирки — 34 грн, карася – 17 грн тощо.
Донецький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись встановленого природоохоронного законодавства. Громадяни, які бажають приєднатися до боротьби з нестачею кисню в зимувальних ямах або повідомити про дане явище - можуть звертатися за телефоном «гарячої лінії»: (06262) 2-99-04.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner