Шахрайство як окремий вид злочинної діяльності

Співробітники Лиманського відділення поліції попереджають про випадки шахрайства.
Шахрайство як окремий вид злочинної діяльності постійно трансформується і розвивається пропорційно процесам, що відбуваються в країні, в будь-якій галузі правовідносин, зачіпаючи інтереси різних верств населення.
Скільки б не виходило попереджень в ЗМІ, опису реальних випадків з реальними потерпілими від рук шахраїв жителів нашого міста, дана тема все ж залишається актуальною. У випадках телефонних шахрайств злочинці не придумують нічого нового, все їх схеми обману давно відомі і повторюються з разу в раз! На їх прийоми в основному трапляються люди похилого віку, які готові віддати останні кровні, аби з їх родичем було все в порядку. Нагадуємо вам основні схеми обману.
Шахрай, використовуючи мобільний телефон, здійснюючи перебір номерів по зростанню або убування останньої цифри, дзвонить на телефон (стаціонарний або мобільний) представляється родичем або знайомим і схвильованим голосом повідомляє, про те, що затриманий співробітниками поліції за скоєння того чи іншого злочину або правопорушення (ДТП , зберігання зброї або наркотиків, нанесення тяжких тілесних ушкоджень), але є можливість за певну винагороду «вирішити питання». Далі в розмову вступає інший шахрай, який представляється співробітником правоохоронного органу. Він впевненим тоном повідомляє, що вже не раз допомагав людям таким чином. Гроші необхідно перевести на рахунок мобільного телефону або за ними приїде їхній знайомий чоловік.
Переконливе прохання до жителів міста, проведіть профілактичні бесіди зі своїми літніми родичами. Поясніть їм, що перш ніж віддавати зловмисникам останні гроші нехай, не дивлячись на всі можливі їх залякування і погрози, зв'язалися з людиною про кого йде мова або з будь-яким близькою людиною.
Максимально відповідально підійдіть до цієї теми, тому що вже завтра жертвою може стати хтось із ваших близьких і на цю ситуацію подивіться вже іншими очима. Не дарма кажуть - хто попереджений, той озброєний. Тільки спільно ми можемо боротися з даним видом зловмисників.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner