Лиманська громада представить Донеччину у програмі Інтегрованого просторового планування.

 

Нещодавно завершився відбір учасників безкоштовної освітньо-практичної програми для представників місцевого самоврядування та молодих фахівців у сфері просторового планування. Організатори отримали 101 заяву на участь від ОТГ з 19 областей України, та відібрали лише 30 — де Донецьку область буде представляти Лиманська ОТГ.
Програма «Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад», організована CANactions School for Urban Studies за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», спрямована на підвищення компетенцій представників ОТГ у питаннях стратегічного просторового розвитку та сталого землекористування.
Інвестиційний відділ виконкому Лиманської міської ради долучився до конкурсного відбору кандидатів у навчальну програму та виборов участь представників Лиманщини у навчальному процесі. Участь у програмі передбачає розробку учасниками концепції стратегічного просторового розвитку.
Ось що говорять про Лиманську громаду: «Лиманська громада за багатьма показниками перша в Донецькій області, – коментує Артем Вівдич, директор Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». – Лиманська ОТГ стала першою з міських громад, вибори до яких відбулись в 2015 році. Ця громада серед найбільших за кількістю населення. Тут відкрили перший в Україні Центр безпеки в рамках пілотного проекту з посилення безпеки. Працюють над відкриттям індустріального парку. Участь у Школі просторового планування дозволить Лиманській ОТГ розшукати відповіді просторові, економічні, екологічні та соціальні виклики, що стоять зараз перед об'єднаною громадою, підвищити компетенцій співробітників ОТГ у питаннях просторового розвитку, розробити стратегічні концепції транспортної, соціальної інфраструктури».
    
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner