За тиждень порушники завдали збитків на 80 тис. грн, - рибоохоронний патруль Донеччини

 

У період з 11 по 18 жовтня Донецьким рибоохоронним патрулем було здійснено 55 рейдів по водоймах та ринках області. В результаті проведених заходів зафіксовано 32 порушення природоохоронного законодавства. З них 20 адмінпорушень є грубими за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Також складено п’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та три - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу). Крім цього, оформлено чотири акти виявлення безгосподарського майна, згідно яких вилучено вісім заборонених знарядь лову.
До судів передано 24 справи для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством.
Протягом тижня на порушників накладено штрафів в сумі 714 грн. Збитки, завдані рибній галузі, складають 80 000 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили 110 кг водних біоресурсів, з них 87 кг – на водоймах та 23 кг – за незаконне придбання чи збут. А також конфіскували 35 заборонених знарядь лову.
Для прикладу, 11 жовтня в ході проведення рейду патрулем затримано порушника, який здійснював лов раків ручним збиранням та впіймав 1 608 екз. цих біоресурсів, загальною вагою 27 кг. Збитки, завдані рибним запасам, склали 41 004 грн. Порушення вдалось зафіксувати на р. Вовча, поблизу с. Ялта Великоновосілківського району Донецької області. На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.
Нагадуємо, відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства одній особі за добу дозволяється впіймати не більше 30 шт. раків на загальних водоймах та не більше 50 шт. на водоймах, де впроваджене платне рибальство. За порушення правил рибальства передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладання штрафу у розмірі до 680 грн. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн за кожний незаконно виловлений екземпляр рака.
Рибоохоронний патруль Донеччини закликає громадян дотримуватися природоохоронного законодавства. У разі виявлення фактів браконьєрства - прохання терміново повідомляти за номерами телефонів всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» відомства: (06262) 2-99-04.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner