Рятувальники нагадали дорослим про важливість навчання дітей правилам безпеки


Працівники Головного управління ДСНС України у Донецькій області проводять активну роботу щодо недопущення загибелі та травмування дітей під час пожеж чи інших надзвичайних подій. Для цього рятувальники здійснюють активну роз’яснювальну роботу як із самими дітьми, так і з їхніми батьками. Зокрема, фахівці Головного управління є частими гостями під час проведення батьківських зборів у навчальних закладах Донецької області.
Так, 3 жовтня співробітники 21-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області взяли участь у батьківських зборах в дошкільному навчальному закладі № 4 м. Лиман. Адміністрація навчального закладу запросила рятувальників, аби вони роз’яснили батькам правила безпеки життєдіяльності, вимоги пожежної безпеки та розповіли як діяти під час різних екстремальних ситуацій.
На початку зустрічі фахівці ДСНС нагадали батькам, що для біди іноді достатньо декількох секунд, тому в жодному разі не можна залишати дітей без нагляду. Окрім цього рятувальники нагадали, що дітям потрібно розповідати про всю небезпеку, яка нас оточує. Адже батьки для дітей є не лише найріднішими людьми, а й зразком для наслідування, тому дорослим на власному прикладі необхідно показувати ту культуру безпечної поведінки, яка допоможе уникнути трагічних випадків.
Рятувальники змогли кваліфіковано нагадати присутнім про всю важливість повсякденного дотримання правил пожежної безпеки в побуті, проінформували про основні причини виникнення пожеж, а також нагадали дії в разі виникнення пожежі. Враховуючи наближення пожежонебезпечного опалювального сезону, фахівці Служби порятунку нагадали вимоги пожежної безпеки до пічного опалення та правила експлуатації опалювальних приладів.
Крім того, враховуючи початок масового збору грибів, рятувальники розповіли батькам як діяти у разі виявлення в лісових масивах вибухонебезпечних й підозрілих предметів, а також застерегли про небезпеку отруєння дикоростучими ягодами та грибами.
Співробітники ДСНС сподіваються, що батьки зроблять висновки з проведеної бесіди та проявлятимуть більшу відповідальність у дотриманні вимог власної безпеки та безпеки дітей.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner