За досвідом — до Центру безпеки громадян у Лиманській ОТГ!


27 вересня наше місто відвідали представники одразу трьох областей України: Кіровоградської, Миколаївської та Черкаської. Завдяки Донецькому Центру розвитку місцевого самоврядування, у межах навчальної поїздки у Донецьку область “Вивчення досвіду створення та діяльності центрів безпеки громадян”, гості мали змогу побачити на власні очі весь механізм роботи Центру безпеки, який вже існує в Лимані, і тільки планується створюватися у вищезазначених областях.
Зустріли учасників навчальної поїздки начальник Лиманського центру безпеки громадян Михайло Шепель та начальник відділу з питань цивільного захисту, мобілізаційної роботи та військового обліку виконавчого комітету міської ради Володимир Титаренко. Вони влаштували змістовну екскурсію Центром та детально відповідали на всі питання гостей.
Не дивлячись на невеликий розмір Центру безпеки громадян та відносно небагатий час існування, показати та розповісти було про що. Особливість розташування Лиманської громади, (до речі, яка стала першою громадою України, де у 2016 році відкрили Центр безпеки), стало підставою для відкриття такого закладу безпеки. Присутніх ознайомили із мапою міста Лиман, яке розділене залізницею на дві частини, що є проблемою, бо переїхати з однієї частини в іншу займає багато часу, яке під час надзвичайних ситуацій — дорогоцінне. Начальник Лиманського центру безпеки громадян Михайло Шепель відмітив роботу своїх підлеглих, які мають щоденні виклики не тільки на пожежі, а й виїзди на допомогу хворим людям з багатоповерхівок аби ті дісталися “швидкої”, чи у зимовий період звільняють машини з “крижаного полону”.
Учасники навчальної поїздки із цікавістю роздивлялися приміщення Центру, питали про організацію роботи та підпорядкування, а також мали змогу поспілкуватися із діючою рятувальною бригадою. Не оминули своєю увагою й пожежний транспорт: уважно роздивляючись, як укомплектована машина, представники органів самоврядування з Кіровоградської, Миколаївської та Черкаської областей України залишися задоволеними від побаченого та почутого.
Висновок гості зробили один: Центри безпеки громадян потрібні, а їх створення дає змогу посилити роботу у напрямку безпечного життя українців.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner