Рятувальники Лиманщини гасили умовну пожежу на паливному складі


Пожежні-рятувальники Головного управління ДСНС України у Донецькій області постійно беруть участь у різноманітних навчаннях та тренуваннях, спрямованих на відпрацювання практичних та теоретичних навиків гасіння пожежі та ліквідації інших надзвичайних ситуацій.
Так, 21 листопада у м. Лиман відбулися спільні тактико-спеціальні навчання 21-го Державного пожежно-рятувального загону разом зі структурним підрозділом «Служба воєнізованої охорони» Регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця» та Комунальним закладом «Лиманський центр безпеки громадян» щодо гасіння умовної пожежі на паливному складі.
За задумом, умовна пожежа виникла у резервуарі з дизельним пальним локомотивного депо станції Лиман. Створилася загроза поширення вогню на сусідні резервуари та загроза виливу дизельного пального. Черговий по екіпіруванню негайно повідомив про пожежу диспетчера пожежної команди воєнізованої пожежної охорони та диспетчера Служби порятунку. До місця події невідкладно були спрямовані підрозділи 21-го Державного пожежно-рятувального загону, місцевої пожежно-рятувальної команди Комунального закладу «Лиманський центр безпеки громадян» та пожежний потяг пожежної команди структурного підрозділу «Служба воєнізованої охорони». Пожежно-рятувальні відділення, що прибули до місця, провели оперативне розгортання з подачею стволів  на гасіння дзеркала розлитого нафтопродукту та резервуару, а також здійснили подачу пінного розчину на гасіння пожежі. Завдяки оперативним та злагодженим діям пожежу вдалося вчасно ліквідувати та запобігти розповсюдженню вогню.
Подібні навчання допомагають виявити слабкі сторони та проблемні питання у взаємодії між Службою порятунку та іншими установами. Завдяки тренуванням можливо вчасно усунути існуючі недоліки та покращити діяльність екстрених служб.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner