«Все про що я думав – це врятувати дитину!». У Лимані випадковий перехожий врятував хлопчика з крижаної пастки

 

Двадцять другого листопада – незвичайний день для лікаря-стоматолога Віктора Сєріка з міста Лиман, що на Донеччині. Близько обіду третьокласники поверталися зі школи дорогою поблизу озера. З цікавості хлопчики вирішили перевірити на міць першу цьогорічну кригу. Але під ногами одного із хлопчиків лід тріснув і школяр опинився в крижаній воді за п'ятнадцять метрів від берега. Він почав тонути та кликати на допомогу, але дорослих поблизу не було.
На щастя, у той час поруч їхав по своїх справах Віктор Сєрік та побачив, як хлопчик кличе по допомогу, перебуваючи у крижаній воді. Не вагаючись та ризикуючи своїм життям, чоловік кинувся до дитини.  «Все, про що я думав – це врятувати дитину!», - говорить Віктор. 
На жаль, тонкий льод  не витримав ваги чоловіка і він сам опинився у воді. Щоб дістатися до хлопчика, Віктор розбивав кригу та у холодній воді упевнено йшов на поміч. Тим часом подія привернула увагу й інших перехожих. Віктор витягнув дитину на берег та, викликавши швидку медичну допомогу, разом з іншими громадянами проводив заходи щодо розігріву тіла дитини.
Віктор Сєрік присвятив себе допомозі людям, адже багато років працює лікарем. Й 22 листопада він не зміг проїхати повз дитини, яка потребувала допомоги та, попри всі перепони, врятував хлопчику життя. 28 листопада Віктор Сєрік за мужність та героїзм, проявлені під час рятування людського життя, отримав подяку начальника 21 Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Донецькій області Віталія Ворони.

ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій     області
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner