Звернення міського голови з нагоди Дня пам’яті жертв Голодомору

 

Шановні земляки!
Жахливе лихо людства — Голодомор 1932 — 1933 років в Україні - трагедія, яку пережив український народ, за втратами мирних, невинно убієнних людей можна порівняти лише з втратами нашого народу в Другій світовій війні. Голодомор — злочин геноциду проти українського народу, злочин проти людяності! 
Остання субота листопада об’єднує не лише всіх українців світу, але й все людство у жалобі. Цього дня ми схиляємо голови перед нашими співвітчизниками — жертвами тоталітарного режиму та згадуємо трагедію вселенського масштабу, коли тихою смертю вимирали цілі сім’ї чесних українських трударів.
Можна спустошити бібліотеки та передрукувати книжки, але не можна викреслити з історії Голодомор — наслідок тривалої боротьби українського національного руху проти більшовиків. Два злочини: геноцид українського народу тоді, та агресія на Донбасі зараз переплелися на сторінках історії боротьби України за свою соборність та незалежність. 
Сьогодні кожен житель Лиманщини повинен твердо сказати: “Ми сильні! Ми пам’ятаємо!” - берегти пам’ять про кожного закатованого, кожного загиблого, і нехай цей біль згуртує нас та надасть сили для зміцнення кордонів власної землі, незалежності та ідентичності! 
Бажаю, щоб на столах лиманців завжди був хліб, а наші діти ніколи не дивились голодними очима на світ. Хай оберігає нас Господь, хай оберігає Україну. 

Міський голова                                                                    Петро Цимідан

Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner