Щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням деяких категорій громадян органами соціального захисту населення

 

Управління соціального захисту населення Лиманської міської ради забезпечує безкоштовним санаторно-курортним лікуванням за рахунок коштів Держбюджету наступну пільгову категорію громадян:
Відповідно Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчими органами міських рад, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006р. № 187:
-    осіб з інвалідністю загального захворювання та з дитинства;
-    осіб з інвалідністю внаслідок війни;
-    учасників бойових дій;
-    учасників війни;
-    осіб, на яких поширюється чинність Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».

Відповідно Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015р. № 200 осіб, яким надано статус:
- постраждалого учасника Революції Гідності відповідно до статті 16-1 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту ”;
- учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни або учасника війни відповідно до пунктів 19 і 20 частини першої статті 6, пунктів 10-14 частини другої статті 7 та пункту 13статті 9 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту ”.

 Відповідно Порядку надання грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 № 854: 
- громадяни, віднесені до категорії 1, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
- діти з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.
Для забезпечення санаторно – курортним лікуванням вищезазначені громадяни  повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, а такі, що переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.

Для взяття на облік необхідно надати наступні документи:
- заяву про взяття на облік для отримання путівки за формою, затвердженою Мінсоцполітики України (заповнюється в управлінні соціального захисту населення;
- довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою 070/о;
- копію посвідчення, яке підтверджує статус особи;
- копію висновку МСЕК про групу та причину інвалідності;
- копію паспорту;
- копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах їх проведення (тільки для постраждалих учасників антитерористичної операції.
Під час подання копій документів, особи пред’являють оригінали зазначених документів.
Особи з інвалідністю загального захворювання та з дитинства, особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, постраждалі учасники Революції Гідності та учасники антитерористичної операції мають право вільного вибору санаторно-курортного закладу відповідного профілю лікування, путівки до якого оплачуються за рахунок коштів державного бюджету шляхом відшкодування вартості путівки санаторно-курортним закладам.
За більш детальнішою інформацією звертатися до управління соціального захисту населення Лиманської міської ради за адресою: м.Лиман, вул. Лесі Українки, 20-а, 11 каб., тел..4-25-93
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner