з нагоди Дня пам’яті і примирення та 73-ї річниці Перемоги

 

Шановні ветерани війни!
Трудівники тилу, рідні та близькі загиблих воїнів!
Дорогі земляки!
Від імені міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто я маю за честь щиросердно вітати Вас із 73-ою річницею перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!
В серці кожного українця назавжди поєднались весна та Перемога: світлі, сповнені теплом травневі дні стали символом національної гідності, даниною глибокої шани мужності українців. Ми вшановуємо подвиг українського народу та його видатний внесок в перемогу антигітлерівської коаліції в Другій світовій війні, висловлюємо повагу всім борцям проти нацизму.
У День пам’яті та примирення ми згадуємо тих, хто не повернувся живим з війни 1939-1945 років. Ми низько вклоняємося Вашому подвигу: наша вдячність — безмежна, наша пам’ять про Вас — нетлінна. Схиляємо голови перед пам'яттю закатованих і розстріляних, тих, хто не схилився перед страшним ворогом і до кінця виконав свій патріотичний і людський обов'язок.
В ці травневі дні ми віддаємо шану усім, хто подолав палаючі стежки Другої світової війни, хто вів жорстокі бої на фронтах чи у партизанських загонах, хто виніс тяжкі роки окупації та пекло концентраційних таборів —  в ім’я сильної, незалежної української нації.
На долю нашого народу випало багато випробувань. Дорогою ціною наші діди і батьки заплатили за вільне життя наступного покоління українців, поклавши на вівтар Перемоги власні життя. Війна двічі прокотилася вогняним смерчем по нашій багатостраждальній землі: мільйони жертв, безліч безіменних могил, спалені села та зруйновані міста. Але мужній український народ не впав у відчай, не опустив руки! Наші батьки не тільки перемогли ворога, але й підняли розорену, спустошену країну з руїн.
Слава всім, хто, пройшовши крізь пекельний вогонь Другої світової, завоював для нас свободу, врятував світ від фашизму. Шана їм і вічна світла пам'ять!
Дорогі ветерани! Нехай Бог дасть вам нових сил, енергії і міцного здоров'я. Нехай пишаються вами ваші діти і внуки, нехай вчаться у вас мудрості, терпінню та вмінню долати труднощі.

Міський голова                        Петро Цимідан

Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner