У школі передового досвіду говорили про милосердя, любов та доброту в умовах сьогодення

 

12.04.2018 року у ЦМБ пройшла школа передового досвіду «Моя земля – земля моїх батьків» за темою «Ти найкраща, найліпша, моя благодатна Лиманська земля». Метою заходу було розкрити сутність таких важливих на цей час питань, як милосердя, любов, доброта, гуманне ставлення до людей з інвалідністю, самотніх людей похилого віку. Щоб це довести були запрошені гості із різних сфер обслуговування. Кожний з них розповів про свою роботу у цьому напрямку.
Калиновська Л.О. ,бібліотекар ЦБС, виступила з мультимедійною презентацією «Відкриваємо Лиманщину», на якій присутні пригадали те, що знали і поповнили свої знання новими відомостями про організації, з якими бібліотека проводить координаційну роботу. Осіпова Т.І, директор ЦБС, розповіла про міжнародні проекти, їх значення для громади та презентувала відеоролик про роботу ЦМБ. Запрошені гості Фесенко С.Г.,фахівець проекту представництва HelpAge в Україні, розповіла про свою організацію, її цілі та завдання. Зленко І А., голова Лиманської міськрайонної організації товариства Червоного Хреста в Україні, зробила звіт–презентацію про роботу організації у нашому місті, розповіла про участь громади у благодійних акціях та запросила бібліотекарів приєднатися до товариства. «Не кажіть про любов – доведіть» - Сироватська І Л., директор центру соціальної реабілітації дітей–інвалідів презентувала відеофільм про роботу центру, головною задачею якого є надання дітям-інвалідам комплексної соціальної ,психологічної ,педагогічної та інших видів реабілітації. «Серцем покликані до милосердя» - Мальченко З.М., голова громадської організації людей з інвалідністю «Подолання» розповіла про організацію дозвілля для людей з інвалідністю старшого віку. Головною метою організації є надання психологічної допомоги, щоб ці люди не відчували себе самотніми, відрізаними від життя. Васільєва Л.М., практикуючий психолог, представник МОМ, член ініціативної групи «Територія Є», запросила всіх присутніх прийняти участь у психологічному тренінгу . Під час виконання вправи «Ниточки» учасники зробили висновок , що всі люди повинні залишатися людьми, обігрівати своїм теплом і доброзичливістю інших. Бібліотекарі представили домашнє завдання, яке полягало у тому, щоб розповісти про мережі медичних закладів в старостинських округах Лиманської ОТГ, про їхнє положення та конкретні дії, які вони виконують. В бібліотеці була розгорнута виставка художніх робіт, які представила Наумова Н.М., пенсіонерка, жителька с. Дробишево.
Бібліотекарі проявили доброзичливість і прийняли участь у акції  товариства Червоного Хреста України «5 картоплин» і принесли продукти сільського господарства для нужденних.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner