Рятувальники спільно з представниками Національної поліції, Лиманського лісництва та Державної екологічної служби провели профілактичний рейд в екосистемах

 

Щодня вогнеборці мають справу з пожежами, які виникають в природних екосистемах та на відкритих територіях. В більшості випадків причиною загорянь стає людська недбалість, коли залишене без нагляду багаття або кинутий на узбіччя дороги недопалок становлять загрозу навколишньому середовищу. Прикладом недбалого ставлення до правил пожежної безпеки є пожежі у Чорнобільскій зоні відчуження та на Житомирщині. Сотні гектарів випаленої землі та невиправна шкода екосистемі, на відновлення якої підуть десятки років.
Саме тому, 11 травня співробітники 21-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області спільно з представниками Національної поліції,  державного підприємства «Лиманське лісове господарство» та Державної екологічної служби провели профілактичні заходи серед відпочиваючих у лісовому масиві біля голубих озер. 
Під час заходу рейдова група спілкуючись із громадянами звернули увагу на основні причини виникнення загорань в природних екосистемах, розповіли про те, яку шкоду навколишньому середовищу може нанести навіть невелике горіння, довели до відома статистику пожеж на території району та в країні. Також, ознайомили з збільшенням штрафів за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю.
Кожен, з ким довелося поспілкуватись, отримав від співробітників ДСНС листівки із застереженнями та переліком життєво важливих правил пожежної безпеки.


ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner