Лиманщина стала другою домівкою: родини ВПО отримали у ОТГ житло!


На цьому тижні громаду відвідав очільник Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш. Разом із керівництвом Лиманської ОТГ він відвідав дві сім’ї, які вимушені були залишити свої домівки на окупованій території, але знайшли ліпшу долю на Лиманщині.
Сьогодні Лиманська громада успішна долучилась до проекту співпраці з МТОТ: 2 квартири для ВПО було придбано за системою “50/50”, тобто за рахунок державної субвенції та місцевого бюджету.
Міністр відзначив вдалу співпрацю із міською владою: “Приклад Лиманської ОТГ — позитивний досвід для всіх інших громад: як можна працювати швидко, якісно, а головне — ефективно. Хочу виказати вдячність за активність міській владі та всім, хто долучився до процесу вирішення житлових питань для внутрішньо переміщених осіб.” Перший заступник міського голови Юрій Драч подякував міністру за співпрацю та зазначив, що Лиманська громада і надалі буде вести роботу у цьому проекті.
На сьогодні до отримання субвенції долучилися міста Маріуполь, Лиман, Покровськ, Слов'янськ Донецької області, міста Попасна та Золоте Луганської обл., Бердянськ та Приморськ Запорізької обл, та Кривий Ріг Дніпропетровської обл.
Вадим Черниш із задоволенням поспілкувався із сім’ями, які отримали комунальне житло, та зробив їм презенти у вигляді необхідних у побуті речей, адже попереду у нових мешканців квартир складний період пристосування.
Катерина, її чоловік та діти – багатодітна родина військовослужбовців, внутрішньо переміщені особи – отримали трикімнатну квартиру. Раніше власне житло для сім'ї було недосяжним, а вже зараз сімейна пара та троє їхніх дітей облаштовуються на новому місці.
Оксана також ВПО. Через війну їй довелося покинути рідну домівку. У м. Лимані жінка швидко адаптувалася та влаштувалася на роботу медичним працівником, однак проблема із житлом лишалася не вирішеною. Сьогодні Оксана з радістю запрошує на гостину до нової квартири.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner