День відкритих дверей

 

Ще не так давно в Україні діти з особливими потребами були практично ізольованими від світу. Школи неохоче відкривали для них двері, а батьки хотіли вберегти своїх діток від зайвого стресу та обирали між індивідуальним навчанням та навчанням у спеціалізованих школах. Проте у липні 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон « Про освіту», де надано визначення хто така «…особа з особливими освітніми потребами - особа, яка потребує додаткової постійної чи тимчасової підтримки в освітньому процесі з метою забезпечення її права на освіту».   Статті 19, 20 «Закону про освіту» гарантують освіту таким дітям та пояснюють особливості інклюзивного навчання для дітей, які хочуть здобувати разом із усіма дітьми освіту. 
Така освіта в світі вже активно впроваджується, адже дозволяє «особливим  дітям»  розвиватися у звичайному соціумі, реалізувати особисте право на освіту без дискримінації.
Інклюзія в Україні розвивається не настільки швидко, як би хотілося,  щоб адаптувати освітню програму та навчальне середовище до потреб учнів, які відрізняються своїми пізнавальними можливостями. У нашому місті за адресою м. Лиман, вул. Незалежності,15-А, у приміщенні Інноваційного центру розвитку дітей та молоді розташована комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр". Завдання інклюзивно-ресурсного центру – забезпечити системний кваліфікований супровід дитини з особливими освітніми потребами протягом всього навчання. 
Інклюзивне навчання – тема, із якої виникає чи не найбільше запитань. Тому комунальна установа "Інклюзивно - ресурсний центр" Лиманської міської ради 21 грудня о 09.00 годині запрошує на день відкритих дверей. Запрошуємо дітей та їхніх батьків, небайдужих до цього питання жителів Лиманської об’єднаної територіальної громади, фахівців, які опікуються дітьми з особливими освітніми потребами.
Зробимо крок до побудови інклюзивного за своєю філософією суспільства разом.

Директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр»                       Н.О. Прончакова
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner