Новини Донецької облдержадміністрації

 

На Донеччині створено перший в Україні центр безпеки громадян та Єдиний сервісно-аналітичний центр Національної поліції
На Донеччині створено перший в Україні центр безпеки громадян та Єдиний сервісно-аналітичний центр Національної поліції, впроваджено автоматизовану систему моніторингу довкілля. В результаті активної роботи, проведеної спільно з ДСНС, в області запрацювали 7 будинків безпеки. 
Через аналітичний центр Національної поліції щоденно обробляється близько тисячі дзвінків від жителів регіону, забезпечується функціонування понад ста камер інтелектуального відеоспостереження. Вимогою складних обставин, в яких перебуває наша область, є подолання наслідків бойових дій. Відновлення житла та систем життєзабезпечення здійснюється системно та узгоджено. Це принципове питання для того, щоб кожний житель відчував захищеність та підтримку з боку влади, бачив себе частиною української Донеччини. 
На порядку денному залишаться питання інформаційної безпеки, забезпечення жителів всієї Донецької області неупередженими джерелами інформації. Ефектом від реалізації проектів за згаданими попередньо пріоритетами стане покращення інвестиційного клімату, а отже –  інвестиційної привабливості регіону та його окремих територій.
Реформа медицини - пріоритетний напрямок
Наразі, в рамках президентської програми розвитку медицини у сільській місцевості затверджені до фінансування 23 проекти з розбудови амбулаторій на загальну суму майже 120 млн. грн. Ще 11,5 млн. грн. спрямуються не закупівлю автомобілів для цих амбулаторій. Відновлюються роботи та розвиваються обласні заклади охорони здоров’я – травматологічна та психіатрична лікарні, обласний госпіталь для ветеранів війни та центр боротьби зі СНІДом.
Підтримка третинного рівня охорони здоров’я підтверджується реалізацією низки проектів з розбудови лікарні інтенсивного лікування у Маріуполі зі створенням  сучасних відділень екстреної медичної допомоги та анастезіології. 
У первинній ланці відкрито 15 нових амбулаторій та 5 фельдшерських пунктів, на вторинному рівні – 9 кабінетів комп’ютерної томографії, а також спеціалізовані відділення у Краматорському онкологічному диспансері та Маріупольській лікарні швидкої допомоги.
Окремою ланкою розвитку є медичне забезпечення захисників України – у Слов’янську планується створення кризового центра реабілітації учасників АТО та їх сімей.Також, планується створення багатопрофільної лікарні та перинатального центру у Краматорську, обласної дитячої лікарні – у Слов’янську, нейро-судинного центру – у Дружківці.
У Слов’янську за підтримки ЄС відкрили Центр надання адмінпослуг
5 грудня у Слов'янську голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць, заступниця голови Представництва ЄС в Україні Анніка Вайдеманн та директор ПРООН в Україні Янтомасом Хімстрою відкрили оновлений Центр надання адміністративних послуг.
Центр споруджено та повністю облаштовано за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах нового етапу спільного проекту ЄС/ПРООН «Підтримка Євросоюзом сходу України – відновлення, зміцнення миру та урядування, 2018-2022 роки», що є частиною Програми ООН із відновлення та розбудови миру.
Очікується, що Центр надаватиме 200 видів адміністративних і соціальних послуг понад 200 000 громадян Слов’янська та навколишніх населених пунктів. Загальна вартість проекту становить 510 000 доларів США, з яких внесок із місцевого бюджету складає 88 000 доларів США.
Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць зазначив, що це ще один крок до створення комфортної, прозорої системи державного сервісу, у центрі якої - людина та її потреби.
«Загалом на реконструкцію адмінбудівлі, придбання меблів та обладнання Центру ЄС спрямував 11 млн 141 тисячу гривень. Я дякую нашим друзям із Європейського Союзу за цю суттєву допомогу. Не маю сумнівів, що оновлений ЦНАП люди високо оцінять, і він і надалі буде розвиватися та поліпшувати свою роботу. Якщо п’ять років тому, у 2013-му, тут можна було отримати 40 адмінпослуг, зараз -192, і вже усе готове для того, щоб надавати 200 адміністративних та соціальних послуг», – зауважив Олександр Куць.
ЦНАП забезпечено усіма необхідними ресурсами, зокрема офісними меблями, обладнанням і серверною кімнатою, але найважливіше – фаховим і навченим персоналом, який надаватиме послуги на високому рівні. Центру також передано «цифрові валізи» – мобільні пристрої для надання послуг за межами центру за моделлю «виїзного адміністратора». Це дозволить отримати послуги особам з інвалідністю, жінкам з малими дітьми та людям похилого віку з віддалених районів − потрібно лише зателефонувати до ЦНАПу. Працівники Центру зможуть надавати необхідні послуги, відвідуючи їх удома з «цифровими валізами», до яких входять ноутбук зі спеціальним програмним забезпеченням, пристрій для зчитування ID-карток, сканер, принтер, фотоапарат і модем.
У ЦНАПі є рампа, широкі двері, вбиральні з поруччям, а також надписи шрифтом Брайля для осіб із вадами зору, системи електронної черги й оплати послуг для збільшення обсягів надання послуг і підвищення ефективності роботи персоналу.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner