Адміністративні послуги у себе дома: у Лимані запрацював перший “мобільний ЦНАП”

 

Послугою обслуговування спеціалістами ЦНАПу не виходячи з дому можуть скористатися люди похилого віку, люди з постійними та тимчасовими вадами здоров’я, а також ті, кому важко пересуватись. 
Першими у Донецькій області такий підхід до обслуговування населення впроваджує Лиманська об’єднана територіальна громада. Це стало можливим завдяки нещодавно отриманих від ПРООН мобільних кейсів для віддаленої роботи ЦНАП. 27 листопада послуга “Мобільний адміністратор” здійснила свій перший виїзд.
На перший виклик мобільного ЦНАПу разом зі спеціалістами міської ради виїхав міський голова Петро Цимідан, аби особисто побачити скриньку у дії та переконатися у доцільності затрачених сил на її придбання для громади: “Я залишився повністю задоволеним від побаченого. По-перше, це сучасне оснащення цієї валізи — вона може робити все необхідне, що робить спеціаліст міськради на своєму звичайному робочому місці. По-друге, це професійна робота спеціалістів нашого Центру надання адміністративних послуг — за короткий термін, у середньому 20 хвилин, вони надаватимуть послугу людям, які на даний час за різних причин не можуть дістатися до міської ради. До речі, на даний час перелік доступних обслуговуванню мобільним чином налічує 112 видів послуг. Лиманського ЦНАП Доречним буде відзначити, що Лиманська громада має спецзаклади для літніх людей з різними вадами здоров’я, тож таке виїзне обслуговування значно полегшить обізнаність та доступність до послуг значної кількості жителів громади. Тож шановні земляки, Центр надання адміністративних послуг Лиманської міської ради сам до вас приїде!”. 
Першу послугу від мобільного ЦНАПу отримала 85-річна Марія Миколаївна Марченко, жителька смт. Новоселівка. З цього приводу міський голова зробив невеличкий подарунок на згадку першій клієнтці “Мобільного адміністратору” ЦНАП Лиманської громади. Перереєстрація літньої жінки за новою адресою мешкання зайняла 20 хвилин, більшість часу пішло на підключення модему до мережі інтернет. 
“Знаходячись тут, на місці мешкання замовника послуги, працівник Центру надання послуг Лиманської громади може відсканувати документи, зробити необхідні копії, оформити бланки заяв та роздрукувати їх. Ця валіза мобільного ЦНАП має різноманітне необхідне обладнання для повноцінного надання адміністративних послуг. Цікавою і дуже важливою є можливість вести запис розмови із замовником: ми попереджаємо кожного клієнта, який обслуговується мобільним кейсом, що його розмова зі спеціалістом буде записана та служитиме двостороннім гарантом прозорості надання адмінпослуги”, - коментує свою роботу заступник начальника ЦНАП Лиманської міської ради Наталія Юдіна. 
“Кожен працівник ЦНАП з великою відповідальністю ставиться до питання конфіденційності клієнта”, - додає начальник ЦНАП Лиманської міської ради Марина Ройко, - “Валіза замикається на ключ, а спеціалізовані програми, для роботи адміністратора Центру, мають доступ лише за наявністю паролів”. 
Перший клієнт Марія Марченко задоволена, бо маючи хворі ноги, питання процедури прописки постало для літньої жіночки справжнім випробуванням, а можливість замовити адміністративну послугу до себе додому — найліпшим виходом із ситуації.
Начальник ЦНАП Лиманської міської ради Марина Ройко надала роз’яснення щодо категорій, які мають право на отримання послуг “Мобільний адміністратор” у себе дома та процедуру замовлення виїзду спеціаліста: “Люди з вадами здоров’я, кому важко дістатися до міської ради, мають надати нам документальне підтвердження свого стану довідкою від лікаря. Вже заручившись цим документом, наступним кроком є делегування замовником своєї уповноваженої особи: ця людина вже особисто звертається до Центру, замовляє необхідну послугу з переліку доступних обслуговуванню мобільним чином та демонструє довідку від лікаря. З цього моменту, впродовж 3-ох днів, спеціаліст виїзного обслуговування ЦНАП має виконати замовлену послугу”.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner