"Криволуцькі читання: Булавінське повстання (1707-1708 рр.). 310-та річниця битви в урочищі Крива Лука"

 

Відділ культури і туризму Лиманської міської ради при підтримці Громадської організації «Центр підтримки громадської активності «Крила» ініціюють проведення краєзнавчого заходу "Криволуцькі читання: Булавінське повстання (1707-1708 рр.). 310-та річниця битви в урочищі Крива Лука" 
Захід відбудеться 14 грудня 2018 року у приміщенні Сільського будинку культури села Крива Лука. Початок об 11.00
У програмі заходу:
11.00 - 14.00 Краєзнавчий круглий стіл “Булавінське повстання (1707-1708 рр.)”, присвячений 310-й річниці битви в урочищі Крива Лука. 
14.30 - 15.00 Етнографічна частина заходу під назвою “Прийшов Наум - час братися за ум” - обрядове дійство до дня святого Наума, покровителя розуму, знань та доброчинства.
Запрошуємо до участі в заході всіх бажаючих та зацікавлених осіб!
Для учасників краєзнавчого круглого столу додатково повідомляємо:   тематика доповідей та виступів має бути пов’язана з подіями та учасниками битви в урочищі Крива лука  2 липня  1708 року, а також інші теми, пов’язані з Булавінським повстанням 1707-1708 років.
За результатами круглого столу буде видано збірник матеріалів та розповсюджено серед учасників, а також по бібліотеках Лиманської ОТГ.
Для участі в краєзнавчому круглому столі просимо заповнити попередню заявку за посиланням https://goo.gl/asWzyF
Бажаючим опублікувати свої дописи  в анонсованому збірнику прохання надіслати готові матеріали до 10 грудня 2018 року на електронну пошту kryvaluka@gmail.com з темою «Криволуцькі читання» за наступними вимогами: мова статей українська/російська; обсяг матеріалу до 10 сторінок; формат: А4, Microsoft Word, шрифт Times New Roman – 12 pt, інтервал – 1; назву статті - великими літерами по центру; перед назвою статті надати короткі відомості про її авторів; до статті обов’язково додати список використаних джерел, вказавши в тексті посилання на них (наприклад, [5] - означає посилання на джерело, яке в списку знаходиться під 5-м номером). 
Метою заходу є висвітлення невідомих та забутих сторінок історії та відродження забутих народних обрядів і традицій.   

Відділ культури і туризму міської ради
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner