Тиждень енергозбереження

 

З метою звернення уваги до проблем використання енергії, економії енергоресурсів, охорони навколишнього середовища, залучення школярів до корисної діяльності з питань енерго- і ресурсозбереження, з 5 по 11 листопада 2018 року проводиться Тиждень енергозбереження в Донецькій області.
Що ж стримує українців від запровадження енергоефективних технологій? – Побоювання щодо їхньої високої вартості – так думають 9 з 10 опитаних. Та переконаність, що великі вкладення принесуть мізерну економію (тобто тривала окупність енергоощадних технологій). Хоча деякі технології українці готові впроваджувати вже сьогодні, вони цікавляться інформацією щодо енергоефективних технологій і обережно пробують їх на практиці.
Як зазначають експерти, житловий сектор України має великий потенціал до енергозбереження – до 50 % від поточного рівня споживання.
Українці готові встановлювати лічильники, але мало хто згоден вийти «зі звичної зони комфорту» – зменшувати опалювану площу, споживання води тощо. Усвідомлення, скільки вони споживають реально, може стати для багатьох першим кроком до енергоефективності.
Усі заходи, які може здійснити громадянин для покращення власного побуту за нових умов, можна розділити на чотири напрями:
- Заощадження ресурсів: води, газу, тепла тощо. Для цього потрібно просто відкоригувати побутові звички та здійснити прості заходи, наприклад, налагодити крани та встановити тепловідбивні екрани за радіаторами.
- Утеплення приміщення. Наприклад, заміна чи заклеювання вікон, проведення теплоізоляції даху, модернізація системи вентиляції тощо.
- Встановлення приладів обліку. Це дозволить платити лише за спожиті ресурси.
- Перехід на більш сучасні, енергозберігаючі та альтернативні джерела енергії та системи комунікацій.
Комплексне вирішення проблеми енергозбереження – один із вірогідних для України шляхів успішного подолання економічної та енергетичної криз.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner