Конкурс «Онлайн-сервіси: безпечна громада».

Українська Фундація Правової Допомоги при підтримці програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» (далі - Фундація) оголосила конкурс «Онлайн-сервіси: безпечна громада».
Для звернення до державних установ та отримання відповіді на запит громадяни витрачають багато часу та в деяких випадках не отримують необхідну послугу взагалі. Крім того, людина часто не знає, які документи їй потрібні для звернення, особливості процедури подачі, до кого звертатися, та які послуги їй можуть надати. Дуже часто громадяни намагаються отримати від чиновника інформацію, якою той не володіє з одного боку, та з іншого — чиновники вимушені витрачати час для відповідей на нецільові звернення. Відсутність оперативного реагування на запити призводить до зменшення рівня довіри до органів влади, а також до витрат з бюджетних коштів на ті служби, які могли б працювати набагато ефективніше. Фундація пропонує рішення — впровадження інформаційних терміналів та мобільного додатку «Безпечна громада», що значно спростить комунікацію між громадянами та працівниками держустанов.
Пристрій складається із боксу та спеціально розробленого програмного забезпечення. Термінал має базові функції, які будуть доповнені відповідно до потреб громади-переможця. Прискорення та спрощення комунікації між органами влади та місцевими жителями можливе шляхом поєднання зусиль та створення інструменту – мобільного додатку «Безпечна громада».
Участь у конкурсі можуть взяти представники органів місцевого самоврядування / представники громадської організації / активні мешканці місцевої громади (та співпрацюють з органами місцевого самоврядування, Національною поліцією та органами влади).
Переможцями стануть 5 найбільш мотивованих громад, готових до реалізації ініціативи. Громади-переможці безкоштовно отримають інформаційний термінал та мобільний додаток, які будуть адаптовані під унікальні потреби громади.
Заповнити онлайн-анкету та долучитися до ініціативи “Безпечна громада” можна за посиланням: https://goo.gl/KZiBGa, більше інформації можна отримати на сайті: https://decentralization.gov.ua/news/9689.
Останній день подачі заявок — 04 жовтня 2018 року. Оголошення результатів — 08 жовтня 2018 року.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner